Wie ben ik

Hoi en welkom op mijn blog!

Ik ben Laurie en ben 26 jaar. Ik ben in de zomer van 2017 afgestudeerd van de HBO Bachelor European Studies en ben nu hard op zoek naar een leuke baan als communicatiemedewerker.

Als kind las ik al veel. Ik was gek op de boeken van Carry Slee en Jacques Vriens. Ik las vaak al boeken waar ik net iets ouder voor moest zijn, zoals Afblijven en Spijt. De Harry potter boeken gingen er ook in als zoete koek, evenals de wat spannendere boeken van Helen Vreeswijk en andere Nederlandse schrijvers. Nu lees ik nog steeds veel en wilde ik mijn mening over boeken kunnen uiten. Dus vandaar dit blog.

Verhaal achter dit blog
Toch ging er nog een hele geschiedenis aan dit blog vooraf. In 2013 startte ik een WordPress blog met als doel gewoon random wat te bloggen, zonder duidelijk doel of thema. Dit liep echter spaak. Sterker nog, ik blogde nooit. Begin 2017 kwam ik via social media steeds meer boekenblogs tegen en toen wist ik wat ik met mijn blog moest doen. Onder het stof vandaan halen en omtoveren tot een boekenblog. Dit deed ik in januari en op 1 februari 2017 publiceerde ik mijn eerste blog op Laurie’s Bookshelf. Dit was nog op mijn WordPress.com account en in het Engels. Na feedback ben ik direct overgeschakeld naar het Nederlands, gezien ik het meerendeel van de tijd in het Nederlands lees. Tegenwoordig lees ik wel meer Engelse boeken, maar mijn focus ligt nog wel steeds op Nederlands lezen.

Echter kwam aan mijn WordPress blog al na twee maanden een eind. WordPress.com werkt anders dan WordPress voor een eigen domein en dit vond ik in mijn begintijd nog ingeweikkeld. Dit werkte demotiverend en frustrerend. Gelukkig had ik in 2013 ook een blogspot account gemaakt en op 23 april 2017 was alles overgezet van WordPress naar Blogspot. Hierdoor lijkt het alsof ik pas sinds april blog.

In april 2018 merkte ik dat ik steeds meer moeite had met het vinden van mijn eigen content op mijn blog. Daarnaast vond ik mijn domeinnaam niet mooi meer en kreeg ik het idee dat mijn blog uit Blogspot begon te groeien. Tijd voor een nieuwe stap dus, een eigen domein. Daar zit ik dus nu en weer met WordPress. Deze versie van WordPress werkt echter vele malen fijner dan de gratis versie waar ik eerst mee werkte.

Inhoud
Ik lees voornamelijk Young Adult boeken, maar daarnaast houd ik ook van New Adult, thrillers en romans met een cultureel tintje. Ik ben niet zo dol op feelgood, chicklit en zware literatuur. Echter probeer ik deze genres wel uit, om mijn horizon te verbreden.

Voor vragen kun je altijd contact met mij opnemen via het contactformulier.