Verslag: Het Marissa Meyer event en signeersessie bij Boekhandel Van der Meer

March 22, 2018     Laurie     Entertainment, Nederlands, Uncategorized

In december werd aangekondigd dat Marissa Meyer naar Nederland zou komen. We wisten dit al een tijdje en we wisten ook al een tijdje dat dat vermoedelijk in maart zou zijn. Het verlossende woord kwam dus in december: 20 maart was de dag dat er een heus Marissa Meyer event zou plaatsvinden. In Eindhoven. Ik, blij ei als ik was, kocht direct een kaartje. Oh maar wacht het is in Eindhoven. Hmmmmmm. Nou BOEIE! Dat was dus dinsdag en hier is mijn verslag. En geloof me, het was het ZO WAARD!

Signeersessie bij Boekhandel Van der Meer

De pret was echter nog niet voorbij. De titel van deze blogpost verraadt het al, maar Marissa kwam ook nog eens naar Boekhandel Van der Meer in Noordwijk! Deze boekhandel had de meeste boeken van The Lunar Chronicles verkocht en had dus een signeersessie gewonnen. Deze vond plaats op maandag 19 maart. Den Haag-Noordwijk is op zich best te doen, dus ging ik daar ook heen. Yep, kan gewoon.

Dus, maandagavond was het dan zo ver. We gingen naar Noordwijk. Dat wil zeggen, we gingen met de helft van onze Leidse leesclub. Zo’n kans kun je namelijk niet aan je voorbij laten gaan dachten we. Ik was nog nooit bij Boekhandel Van der Meer geweest en wow, wat een grote, aparte boekhandel! En dat bedoel ik in positieve zin. Het ziet er namelijk niet uit als een standaardboekhandel. De meeste boekwinkels hebben een vergelijkbare indeling, ik weet niet goed hoe ik dit duidelijk onder woorden kan brengen. Maar Van der Meer heeft dus een andere indeling, want het is een hele grote ruimte met allemaal hoekjes, nisjes en dergelijke. En ze hebben een café waar je even een kopje thee kunt drinken en/of een lekker stuk taart kunt eten.

Bij de signeersessie was het niet druk, we waren met ongeveer 60 mensen. Er was en kort interview met Marissa en daarna mocht iedereen zijn of haar boeken laten signeren. In eerste instantie zouden het er twee per persoon zijn, maar ter plekke heeft Marissa zelf besloten dat iedereen alles mocht laten signeren. Hoe tof! Ik heb een boek voor iemand anders laten signeren, want ik lees zelf natuurlijk ebooks. Nog even op de foto en toen was het voorbij.

Op de foto met Marissa Meyer bij Boekhandel Van der Meer in Noordwijk

Of toch niet. Want, we mochten met ons leesclubje op de foto, hoe tof!

Met z’n vijven op de foto met Marissa Meyer bij Boekhandel Van der Meer

Na een kop thee was het toch echt tijd om naar huis te gaan en ik kroop moe maar voldaan mijn bed in. Morgen weer!

Het Marissa Meyer event in Eindhoven

Dinsdag was het dan eindelijk zover, het langverwachte event met Marissa Meyer in Eindhoven. Aan het eind van de middag was het tijd om af te reizen naar het zuiden en gelukkig was de NS mij gunstig gezind die dag. Bij binnenkomst kon je nog even lekker rondneuzen bij wat boekige kraampjes. Lisa stond er met haar kraampje, evenals Emmy. Hebben jullie al eens rondgekeken in de shops van beide dames? Natuurlijk stond Boekhandel Van Piere uit Eindhoven er ook met een eigen kraampje. Daar kon je uiteraard alle boeken van Marissa Meyer kopen. Ik heb niets gekocht bij een kraam, was ik ook niet van plan. Goh, dat gaat beter dan mijn book buying ban 😉

rond 19:00 begon het podium programma. Dit duurde wel een stuk langer dan in Noordwijk, maar dat was ook logisch. Myrthe van Blossom Books interviewde Marissa en na een quiz over haar boeken en haarzelf was het de beurt aan het publiek om vragen te stellen.

Hier zijn een aantal feiten die je vast nog niet kende:
• Marissa had binnen een weekend een publish deal te pakken voor The Lunar Chronicles. Hoe cool is dat?
• The Lunar Chronicles zouden eerst vijf boeken worden. Het vijfde boek zou gebaseerd zijn op “De Gelaarsde Kat”. Dit is er niet van gekomen omdat het niet bleek te werken binnen de huidige storyline.
• Cress is geïnspireerd op Marissa zelf. Zij kan zichzelf het best identificeren met Cress, want zij herkent karaktertrekken van dit personage in zichzelf. No wonder why everyone loves Cress!
• Cress is niet Marissa’s all-time favorite personage uit haar eigen boeken, nee, dat is Jest. De hofnar uit Harteloos. Helaas ligt dat boek mij niet, dus ik kan daar niet over oordelen.
• Het schrijven van een graphic novel gaat heel anders dan het schrijven van een boek. Het kost veel en veel meer tijd, want je moet het in “panels” schrijven. Ik kom even niet op het Nederlandse woord, sorry. Bij iedere scene moet je je bedenken hoe het zich in beeld vertaald. Hoe zien de gezichtsuitdrukkingen er uit, wat is de setting et cetera. Op mijn vraag waarom Iko een graphic novel is geworden (jammer voor mij dus) en geen gewoon boek antwoordde ze het volgende. Ze wilde altijd al eens een graphic novel schrijven, maar wist niet wat het verhaal dan moest zijn. Toen bedacht ze dat het best wel goed binnen The Lunar Chronicles zou passen en besloot ze dit met Iko in de hoofdrol te doen. Want jongens, Iko verdient een eigen boek. En ja, ik baal dat ik hem niet kan lezen want IKO.
• Er spoken al wat nieuwe ideeén rond in Marissa’s creatieve brein. Twee hertellingen van sprookjes (Blue Beard, over een seriemoordenaar, en Beauty And The Beast (!!!!!!!)), maar ook een contemporary romance. Er zijn nog geen concrete plannen, want eerst moet Archenemies nog af.
• Over Archenemies gesproken, er is een heel klein beetje van het plot onthuld. Nova en Adrian komen natuurlijk terug, maar ook de andere personages. Er gebeuren “dingen” – ja dat zei ze zelf – en er zullen meer heroïsche actie scenes in zitten. Het is alleen wel “way behind on deadline”, dus het zou heel misschien kunnen dat het ietwat vertraging oploopt, maar laten we het niet hopen. Ik ben in ieder geval erg benieuwd!
• Het advies van Marissa aan haar jongere ik is dit: “Calm down and be patient. Write what you like and not what you think people want to read or what is good for marketing.”
• En voor de schrijvers onder ons: “Don’t want to be publshed too soon.” Zij heeft zelf jaren gewacht voor ze haar manuscript naar een uitgever stuurde.

Na het podium programma was er nog een loterij, maar helaas ben ik niet in de prijzen gevallen. Daarna gingen we in kleine groepjes in de rij staan om te signeren. In plaats van de oorspronkelijke 2 boeken mocht je er 3 laten signeren. Bij binnenkomst kreeg je een bandje met een nummer en zo wist je precies in welke ronde je zat. Ik ging weer met boeken en bookplates van anderen in de rij haha. En wederom nog even op de foto.

Op de foto in Dynamo

Er zijn professionele foto’s gemaakt, maar ik gebruik hier een foto die gemaakt is met een telefoon. Na een mega lekkere cupcake was het weer tijd om naar huis te gaan en thuis kroop ik heerlijk mijn bed in, want ik was nu toch wel een beetje moe.

Kortom: twee geweldige avonden en een super goed georganiseerd auteursbezoek. Bedankt Marissa Meyer, Blossom Books, Boekhandel Van der Meer in Noordwijk en Dynamo in Eindhoven, dit auteursbezoek had ik niet willen missen!

One response to “Verslag: Het Marissa Meyer event en signeersessie bij Boekhandel Van der Meer

  1. Supertof verslag! Klinkt als een heel leuk event 🙂 ik had zelf niet echt het gevoel van ''ik MOET daarbij zijn'', maaar haar plannen voor nieuwe boeken klinken wel supertof!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.