Uit De Oude Doos: Jan Pol – Dokter Pol

Posted November 6, 2017 by Laurie in Nederlands, Reviews, Uncategorized / 0 Comments

© Foto: Bol.com

Vandaag een redelijk recente “Uit De Oude Doos. Hij mag nog net mee, want eind 2016 was ik nog geen boekblogger. Dit boek is iets totaal anders dan wat ik eerder besprak. Ik zou liegen als ik niet zeg dat ik het best een uitdaging vind om mijn leeservaring met dit boek neer te pennen.

Gelezen in: 2016

Samenvatting van het boek

De Nederlandse dierenarts Jan Pol is na zijn studie naar Amerika vertrokken om daar een praktijk te openen. Hij is daar nu veearts, maar daarnaast behandelt hij ook kleine dieren. Sinds enkele jaren heeft hij zijn eigen real life programma op National Geographic. In dit boek vertelt Pol over zijn belevenissen als veearts op het Amerikaanse platteland.

Leeservaring

Toen ik begon met het lezen van Dokter Pol, wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Natuurlijk wist ik dat het geen spannend verhaal zou worden met plot twists en veel actie. Wat ik echter niet wist, is dat dit boek toch zo vlot weg leest.

Ik heb geen ervaring met dieren. Ik heb niet eens huisdieren. Ik rijd eens per week paard en dat is het. Dokter Pol leert je zo waanzinnig veel over dieren, niet normaal. Over de geboortes van kalveren, veulens, dat stieren levensgevaarlijk zijn en ga zo maar door. Stieren kunnen zelfs dodelijk zijn. Nooit geweten. Er is wel iets waar je rekening mee moet houden tijdens het lezen van Dokter Pol. Ben je snel van streek, of heb je geen sterke maag, dan is dit boek misschien niet zo verstandig voor je. Jan Pol gaat soms heel diep in op de details, wat heel leerzaam is, maar niet zo lekker als je bijvoorbeeld snoept tijdens het lezen. Ik kan prima tegen dit soort dingen, maar soms had ik ook zo mijn “gadver” momentjes. Wil je het boek toch lezen? Ga er dan niet te snel doorheen. Ik zou niet een hoofdstuk per dag lezen, want de hoofdstukken zijn erg lang. Als het je teveel wordt, lees dan steeds een plukje van 20-30 bladzijden en leg het boek dan even weg.

Ondanks dat het boek vlot wegleest en ik er prima tegen kan, ging het lezen toch minder snel dan verwacht. Dit kwam mede door mijn scriptie die ik destijds aan het schrijven was. Daarnaast moest ik Dokter Pol soms toch even wegleggen voor andere dingen omdat, zoals gezegd, het soms wel een beetje heftig werd. Al met al een heel leerzaam boek.

Heb jij Dokter Pol al gelezen?

Divider

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.