The Friday Five: Nieuwe boeken waar ik naar uitkijk

May 4, 2018     Laurie     Nederlands, Tags & memes, The Friday Five, Uncategorized

The Friday Five is een wekelijks terugkerende rubriek waarin je vijf boeken in de spotlight kunt zetten. De onderwerpen verschillen steeds en deze rubriek wordt geleid door Joost. Heb je al eens een kijkje genomen op zijn blog? Het onderwerp van deze week is: nieuwe boeken waar ik naar uitkijk.

Nou, daar gaan we dan. Het eerste nieuwe boek wat ik noem is al eventjes uit, maar het ebook is nog niet klaar. Voor mij is deze dus nog nieuw en moet het nog uit komen. Ik heb het uiteraard over Heel Me van Tahereh Mafi. Toen ik Vertrouw Me uit had wilde ik direct verder, maar dat kon nog niet. Ik las het eerste hoofdstuk in de Blossom Books nieuwsbrief en dat was dom, want mijn geduld werd zo nog meer op de proef gesteld.

Het tweede boek is al een gigantische hype in de internationale book community op Twitter. Ik heb het uiteraard over De Eigenzinnigheden van Leah Burke (Leah On The Offbeat) van Becky Albertalli. In het Nederlands komt deze eind mei uit en ik ben zooooooo benieuwd!

Het derde nieuwe boek waar ik benieuwd naar ben is De Nachtbrenger van Sabaa Tahir. En ja, ik heb de eerste twee delen nog niet eens gelezen, maar ik hoor niets dan goeds over deze serie. Een binge read doen dan maar?

Ik vraag me af of het volgende boek vertaald gaat worden, maar ik hoop van wel. Waar ik het over heb? Nou, over The Strange Fascinations Of Noah Hypnotik van David Arnold. Ik vond De Kids Of Appetite en Muggenland echt geweldig, dus ik wil deze zeker lezen. Desnoods in het Engels.

Het laatste nieuwe boek waar ik naar uitkijk is eigenlijk een dubbele. Sarah J. Maas brengt dit jaar twee boeken uit en één daarvan komt op 16 mei in het Nederlands uit. Mijn recensie van Hof Van Ijs En Sterren kun je morgen lezen – want ja ik kon echt geen twee weken langer meer wachten dus las hem alvast in het Engels -, maar ik kijk heel erg uit naar de Nederlandse editie. Het tweede boek dat Sarah uitbrengt is Kingdom Of Ash, het slot van De Glazen Troon serie. Ik ben pas bij het vierde boek, maar ik vind dit echt geweldig. Ik hoop dat we niet al te lang op de Nederlandse vertaling moeten wachten. Binge read of slow read doen?

Het kiezen was moeilijk, maar het is me gelukt. Er komen nog veel meer nieuwe boeken uit waar ik benieuwd naar ben. Ik noem een King Of Scars van Leigh Bardugo en een Inferno van Julie Kagawa. Van die laatste moet ik ook nog even een binge read doen, want die serie heb ik ook nog niet gelezen.

Naar welke nieuwe boeken kijk jij echt uit?

Kijk ook eens bij de andere bloggers die meedoen aan The Friday Five voor inspiratie:
Joost
Esmee
Eline
Anneke (Een Letter Meer Graag)
Lieke
Sarina
Angela
Kiki
Robin
Anneke (Verhaal Verliefd)
An
Bianca
Monica
Joany
Chelsey
Fleur
Conny
Rianne
Dalinja
Merel
Anna en Paula
Maud

One response to “The Friday Five: Nieuwe boeken waar ik naar uitkijk

  1. nerdygeekyfanboy

    Leuk dat je meedoet met de Friday Five Laurie! En mooie lijst, ik ben ook best benieuwd naar het nieuwe boek van David Arnold 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.