The Friday Five: boeken die een vervolg verdienen

Posted June 8, 2018 by Laurie in Nederlands, Tags & memes, The Friday Five, Uncategorized / 1 Comment

Deze week bespreken we in The Friday Five de boeken di een vervolg verdienen. Jeetje, wat is dat lastig! Ik lees voornamelijk YA en daar worden al heel veel series geschreven. De meeste contemporary boeken zijn al mooi afgesloten en hebben eigenlijk geen vervolg meer nodig. Maar toch kan ik wel een aantal boeken bedenken waar nog een epiloog aan vastgeplakt mag worden. Ben jij benieuwd welke?

Muggenland van David Arnold
Gewoon nog één hoofdstuk met een reünie tussen Mim, Beck en Walt. Please? Als je dit boek hebt gelezen snap je precies waarom. Ik kan er niet te veel over kwijt, want dan spoiler ik hier gewoon even het hele boek. What about nope?

Aristoteles & Dante Ontdekken De Geheimen Van Het Universum van Benjamin Alire Sáenz
Dit einde is zo ongelooflijk open dat er nog van alles kan gebeuren. Maar heeft Benjamin Alire Sáenz niet ooit al eens een vervolg aangekondigd?

Zac & Mia van A J. Betts
Oh gosh, dat einde! Hoe loopt dit af? Komt dit ooit nog goed of niet? Weer iets wat ik niet kan vertellen.

The Lunar Chronicles van Marissa Meyer
Oké, als dit al aan bod komt in de graphic novels van Iko, zeg het me alsjeblieft. Ik kan deze namelijk niet lezen omdat het verhaal voor like 99% uit plaatjes bestaat. Maar dat ene huwelijk wat tot stand komt tijdens een ander huwelijk, hoe zit dat? Nog één keer iedereen bij elkaar en alles, aaaaaaaahhhhh! Want kom op, dat bewuste koppel willen we toch zien trouwen?

Toen Het Donker Werd van Simone Van der Vlugt
Het enige boek in dit rijtje dat niet onder het YA genre valt, maar ook dit einde liet alles open. Kan Sasha haar leven oppakken zonder te moeten vrezen voor die ene persoon die haar zei dat ze elkaar binnenkort nog wel eens zouden zien? Want ja, dat was letterlijk het einde van dat boek. Wat ik overigens heel snel uit las.

Welk boek verdient volgens jou een vervolg?

Kijk ook eens bij de andere bloggers die meedoen aan The Friday Five voor inspiratie:
Joost
Esmee
Eline
Anneke (Een Letter Meer Graag)
Lieke
Sarina
Angela
Kiki
Robin
Anneke (Verhaal Verliefd)
An
Bianca
Monica
Joany
Chelsey
Fleur
Conny
Rianne
Dalinja
Merel
Anna en Paula
Maud
Liana
Valerie
Samantha
Annabel

Divider

One response to “The Friday Five: boeken die een vervolg verdienen

  1. nerdygeekyfanboy

    Oeh, een vervolg van Zac & Mia zou inderdaad zo mooi zijn! Volgens mij is er op Goodreads inderdaad een vervolg op Ari & Dante, maar ik denk dat de auteur daar niet veel haast bij heeft.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.