Recensie: Mia Sheridan – Alleen Maar Jij

Posted augustus 28, 2018 by Laurie in Recensies, Uncategorized / 3 Comments

Alleen Maar Jij kwam ik tegen op het Goodreads boekenplankje van een andere lezer en ik besloot een kijkje te gaan nemen waar dit boek over zou gaan. Ik heb Stilte niet gelezen, maar heb er wel veel over gelezen op verschillende boekenblogs. De naam Mia Sheridan deed dus wel een belletje bij me rinkelen. Ik heb nog niet zo veel ervaring met het New Adult genre, maar ik besloot dit boek aan te schaffen en te lezen.

Recensie: Mia Sheridan – Alleen Maar JijAlleen maar jij by Mia Sheridan
Pages: 400
Published by Zomer & Keuning on August 14, 2018
Goodreads
two-half-flames
four-stars

Nederlandse tekst volgt...

A broken woman . . .

Crystal learned long ago that love brings only pain. Feeling nothing at all is far better than being hurt again. She guards her wounded heart behind a hard exterior and carries within her a deep mistrust of men, who, in her experience, have only ever used and taken.

A man in need of help . . .

Then Gabriel Dalton walks into her life. Despite the terrible darkness of his past, there's an undeniable goodness in him. And even though she knows the cost, Crystal finds herself drawn to Gabriel. His quiet strength is wearing down her defenses and his gentle patience is causing her to question everything she thought she knew.

Only love can mend a shattered heart . . .<

Crystal and Gabriel never imagined that the world, which had stolen everything from them, would bring them a deep love like this. Except fate will only take them so far, and now the choice is theirs: Harden their hearts once again or find the courage to shed their painful pasts.


Eerste indruk

In het begin vroeg ik me serieus af waar dit heen ging. Het proloog maakte wel iets duidelijk over het verleden van Crystal, maar de eerste hoofdstukken van Alleen Maar Jij vroeg ik me echt af of dit wel mijn boek zou zijn. Ik was al een piepklein beetje voorbereid door een andere recensie, maar toch. Ik wist niet wat ik ermee aan moest.

Omslagpunt

Maar, toen kwam ik bij hoofdstuk 8. En toen kwam ik bij het einde van dat hoofdstuk. Het verhaal draaide echt 180 graden. Gewoon door Gabriel en zijn impulsieve actie. Wow. Vanaf dat punt was het boek wegleggen een loodzware opgave.

Personages

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet veel met Crystal had. Zeker niet in het begin, toen was ze zo ongelooflijk afstandelijk en gesloten. Gelukkig veranderde dat later stukje bij beetje. Crystal maakte in Alleen Maar Jij een enorme groei door en dat was mooi om te zien. Als lezer groei je hierdoor met haar mee.

Gabriel vond ik in het begin al wat fijner om kennis mee te maken. Ik was bang dat het echt een eersteklas eikel zou zijn, maar nee. Gelukkig niet. Hij is verlegen en leeft nogal teruggetrokken. Daar heeft hij ook zo zijn redenen voor. Gabriel is zorgzaam en behulpzaam en eigenlijk gewoon een schatje. Ook hij maakte een groei door in het verhaal. Je kunt wel zeggen dat Crystal en Gabriel elkaar hiermee helpen. Meer kan ik er niet over zeggen in verband met spoilers.

Verhaal

Het tempo van het verhaal was goed. Niet te traag, maar ook niet te snel. Je krijgt genoeg tijd om Crystal en Gabriel te leren kennen en ze te zien groeien. Er zit wel een punt in het verhaal waarop ik echt iets had van “moet dit nou? Dit is niet goed voor de emoties hoor!”. Wat dat punt is ga ik uiteraard niet vertellen, maar ik was echt bang voor het einde. Hoe dat einde is? Tja, verklap ik ook niet.

Conclusie

Toen ik begon aan Alleen Maar Jij vroeg ik me echt af waar ik aan begonnen was. Gelukkig draait het verhaal al heel snel 180 graden en werd wegleggen een loodzware opgave. Het tempo was goed en de personages maken een enorme groei door. Kortom: een zeer positieve eerste kennismaking met het werk van Mia Sheridan. Stilte is meteen op mijn TBR beland.


3 responses to “Recensie: Mia Sheridan – Alleen Maar Jij

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.