Recensie: Cathinca van Sprundel – De Vrouwe Van Myrdin

Posted September 3, 2018 by Laurie in Nederlands, Reviews, Uncategorized / 0 Comments

DISCLAIMER: DEZE RECENSIE HOORT NIET BIJ DE NU LOPENDE BLOGTOUR RONDOM DE HERUITGAVE VAN DIT BOEK EN IS GEBASEERD OP DE OUDE UITGAVE VAN CELTICA PUBLISHING.

De Vrouwe Van Myrdin is en boek dat al een tijdje op mijn lijstje stond, hoewel ik zulke high fantasy nog nooit had gelezen (of telt Sarah j. Maas mee?). Eindelijk kwam ik nu aan dit boek toe, toevallig net een week voor de heruitgave. Nogmaals: dit berust op louter toeval.

Recensie: Cathinca van Sprundel – De Vrouwe Van MyrdinDe Vrouwe van Myrdin by Cathinca Van Sprundel
Pages: 260
Published by Dutch Venture Publishing Goodreads
three-stars

Elke magie, elke wens heeft zijn prijs

Zeven jaar geleden raakte Airys alles kwijt aan de Andere Wereld: haar moeder, haar vader en haar prinsdom Dyfed. Zeven jaar lang diende ze koningin Aranrod, die haar beloofde te helpen Dyfed terug te winnen.

Nu is het eindelijk tijd om te vechten voor haar prinsdom. De beloofde hulp van koningin Aranrod komt in een andere vorm dan verwacht. In plaats van dat ze ten strijde kan trekken tegen de Andere Wereld, wordt Airys verbannen naar een eiland dat ze alleen uit mythen en sagen kent: Myrdin. Op dit magische eiland moet ze haar angsten overwinnen om terug te krijgen wat ze is verloren.


Lange hoofdstukken
Het eerste wat me opviel is de lengte van de hoofdstukken. Sommige hoofdstukken zijn behoorlijk lang. Dat is iets waar ik soms nog wel eens moeite mee heb, dit kan er namelijk voor zorgen dat het verhaal zijn vaart verliest. Was dat bij De Vrouwe Van Myrdin ook het geval? Soms.

Moeite om in het verhaal te komen
Het verhaal begon zeker goed, met een goede introductie van Airys en de situatie waar ze zich in bevindt. Echter kostte het mij grote moeite om echt meegezogen te worden in het verhaal. Dit kan liggen aan twee factoren: de lange hoofdstukken of mijzelf. Ik denk dat dit toch echt aan mijzelf ligt.

Verhaal ging langs me heen
De world building is heel goed gelukt. Ik kon me een goede voorstelling maken van Myrdin en Difed en de personages uit deze landen. Het verhaal ging alleen een beetje langs me heen. Ik heb alle key points wel onthouden, maar voor de rest is het me niet echt bij gebleven. Dit ligt absoluut niet aan het verhaal, laat ik dat voorop stellen. Ik denk dat De Vrouwe Van Myrdin en ik gewoon niet zo goed bij elkaar passen.

Conclusie: mooi afgerond, maar niet de gouden combinatie
Het einde vormde weer wel een mooi afgerond geheel, waardoor ik niet met vragen bleef zitten. Voor mij was dit einde precies goed en een mooie afronding van het verhaal over Myrdin. Een mooie 3 sterren, want voor een debuut is dit absoluut niet slecht.

Divider

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.