(NL) Interview met Julie Kagawa

December 4, 2018     Laurie     Nederlands, Uncategorized

Op de foto zie je mij met Julie Kagawa

Op zondag 11 november mocht ik, samen met 2 collega’s van de Young Adult Club van Hebban Julie Kagawa interviewen. Vandaag vertel ik jullie hoe ik dat heb ervaren en geef ik je de links naar de artikelen met het interview.

Op de foto zie je mij met Julie Kagawa
Het was lang onzeker of ik daadwerkelijk mee kon naar het interview. Ik had die dag namelijk een oefen les voor een dressuurwedstrijd en ik had geen idee hoe laat dat zou zijn. Gelukkig was dat ‘s ochtends vroeg, dus om 09:30 zat ik al op het paard. Daarna vliegensvlug door naar Amsterdam.

Ook toen was het nog spannend, want ik had – uiteraard – treinleed. Ik zat in een kapotte trein. Gelukkig kapte die er wel op een station mee, waardoor ik toch nog een trein naar Amsterdam kon pakken. Na een hoop zoeken kwamen we uiteindelijk bij het Ambassadehotel in Amsterdam aan en kon het interview beginnen.

We hebben Julie een half uur mogen interviewen en we hebben haar onder andere gevraagd naar haar schrijfroutines, haar favoriete auteurs en boeken en uiteraard naar haar eigen boeken. Zo zou ze bijvoorbeeld wel eens een kitsune willen zijn en is haar favoriete personage uit The Iron Fey serie Ash. Ze kan echt niet op een andere plek buitenshuis schrijven, anders wordt ze teveel afgeleid. Daarom schrijft ze altijd op haar kantoor. Wist je dat ze vroeger hele lugubere verhalen schreef en daar complete kleurenillustraties bij maakte om haar leraren te choqueren? Dat en nog veel meer lees je in de twee artikelen van het interview terug. Het interview is opgesplitst omdat het anders veel te lang werd.
Lees hier deel 1 van het interview met Julie Kagawa
Lees hier deel 2 van het interview met Julie Kagawa

Al met al was het erg leuk om te doen en ik was niet echt zenuwachtig. Natuurlijk was er wel de gezonde spanning, maar dat is niet erg.


Als jij een wezen uit één van Julie Kagawa haar boeken zou kunnen zijn, welk wezen zou jij graag willen zijn?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.