(NL) De boeken waar ik naar uitkijk | 2019

Posted December 5, 2018 by Laurie in Discussion, Nederlands, Uncategorized / 2 Comments

Het einde van het jaar nadert en het is tijd om vooruit te kijken naar de boeken die in 2019 uitkomen. Deze keer geen boekfoto’s, maar je kunt op de titel klikken om meer informatie over het boek te vinden.

Een boek waar ik heel erg naar uitkijk is King Of Scars van Leigh Bardugo. Dit is het eerste deel in een nieuwe duologie met Nikolai in de hoofdrol. Over een Nederlandse vertaling is tot nu toe nog niets bekend.

In diezelfde maand verschijnt ook Evermore, het vervolg op Everless van Sara Holland. Hoe zal het Jules en Liam vergaan in dit boek? De definitieve datum voor de Nederlandse editie is nog niet bekend.

Als het goed is komt Opposition van Jennifer L. Armentrout eind januari uit. Dit is het vijfde deel in de Lux serie, maar ook dit boek heeft nog geen definitieve verschijningsdatum.

Een boek waar ik benieuwd naar ben en wat ik voor Hebban zou willen lezen is De Jongen Met Twee Namen van Maggie Harcourt. Ik weet echt niet wat ik hiervan kan verwachten, maar dat weten we in februari.

Er komt nog een stand-alone YA roman van Jennifer L. Armentrout uit en wel Als Morgen Niet Bestaat. Haar vorige stand-alone YA, Het Probleem met Voor Altijd, viel me wat tegen. Hopelijk kan dit boek mij meer bekoren.

Een serie waarvan de ebooks al zijn verschenen, maar waarvan de fysieke exemplaren in 2019 uitkomen, is de Wilder reeks van Rebecca Yarros. Ik hoop met kerst het eerste deel te mogen ontvangen als ebook. Ik heb al veel goeds over de boeken van Rebecca Yarros gehoord en het wordt hoog tijd om dat zelf te ontdekken.

Nog een Rebecca, maar dan Rebecca Ross. The Queen’s Rising gaat eindelijk vertaald worden en ik ben hier heel erg nieuwsgierig naar. Het eerste deel heet De terugkeer van de koningin en zal in maart verschijnen bij Luitingh-Sijthoff.

Nog een serie waarin het draait om koninginnen en tronen is Three Dark Crowns van Kendare Blake. Afgelopen zomer verscheen Koninginnen, het eerste deel en in april komt het vervolg. Dit vervolg heet De Duistere Troon en na die cliffhanger in Koninginnen moet ik echt verder lezen.

Als we het over de koninginnen van de cliffhangers hebben, dan hebben we het over Erin Watt. De cliffhanger in het laatste deel was enorm heftig en ik kijk daarom ook erg uit naar het volgende deel. Ja, De Royals gaan je weer emotioneel slopen en wel in Gevaar, het vijfde deel in deze serie. Vanaf 19 februari kun je je hart weer ophalen bij deze jongens.

Een boek wat ik al in het Engels heb gelezen maar wat ik totaal niet heb begrepen is Strange The Dreamer van Laini Taylor. In mei komt deze eindelijk in het Nederlands uit en ik ga het dan zeker opnieuw lezen. Hopelijk kan ik het verhaal dan stukken beter waarderen.

Nog een boek dat ik al in het Engels heb gelezen en dat ik ook in het Nederlands ga lezen is Kleuren van magie van V. E. Schwab. Ondertussen zal ik wel verder gaan in het Engels, want daarvoor ben ik gewoon te nieuwsgierig naar het verdere verloop van de avonturen van Kell en Lila.

In april komt de Nederlandse vertaling van Kingdom Of Ash van Sarah J. Maas uit, Koninkrijk Van As. Dit is een heel erg dik boek (wat ik wel ga herlezen), dus als je deze gaat lezen zou ik ervoor zorgen dat je geen andere recensie deadlines hebt.

In maart verschijnt de nieuwste Colleen Hoover in het Nederlands, Mijn Belofte Aan Jou. Ik heb dit boek al in het Engels gekocht, dus ik zal deze waarschijnlijk niet in het Nederlands lezen. In het Engels heet dit boek All Your Perfects.

Er komen nog veel meer boeken uit in de eerste helft van 2019. Zo komen YALFest auteurs Karen McManus en Samira Ahmed met nieuwe boeken, respectievelijk Twee Kunnen Een Geheim Bewaren en Ingesloten. Vooral naar die laatste ben ik erg nieuwsgierig omdat het vorige boek van Samira Ahmed mij absoluut niet kon bekoren. Daarnaast ben ik best benieuwd naar Mooie Vreemden van Elizabeth Klehfoth. Dit boek klinkt erg duister en ik hoop dat deze thriller mij niet teleur zal stellen, want helaas is dat de laatste tijd te vaak gebeurt met dit genre.

Ook Taran Matharu en Tomi Adeyemi komen met nieuwe boeken. Beide auteurs waren aanwezig op YALFest 2018. Het nieuwe boek van Tomi Adeyemi heet Children Of Virtue And Vengeance en verschijnt in maart in het Engels. Een Nederlandse datum is nog niet bekend. Het nieuwe boek van Taran Matharu heet De Uitverkorene en is de start van een nieuwe serie. Ik ben hier erg benieuwd naar. Dit boek zal in mei verschijnen.


Dit zijn slechts een aantal boeken die uitkomen. Ik ben er vast een aantal vergeten, maar het zijn er al zo veel. Naar welk boek kijk jij enorm uit?

Divider

2 responses to “(NL) De boeken waar ik naar uitkijk | 2019

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.