Bookhaul | april en mei 2018

Posted May 31, 2018 by Laurie in Bookhaul, Monthly overviews, Nederlands, Uncategorized / 2 Comments

De afgelopen maand verscheen er geen bookhaul op mijn blog. Dit vanwege de dood simpele reden dat ik slechts één boek kocht en dat vond ik een hele post niet waard. Voor deze maand stond er heel veel op de radar, dus besloot ik ook meteen wat boeken van april op te sparen. Wil je weten wat ik de afgelopen maanden allemaal heb gekocht? Lees dan snel verder!

April
In april kocht ik dus slechts één boek en dat was puur en alleen voor YALFest. Als dat er niet was geweest, had ik waarschijnlijk geen boeken gekocht, maar deze ook even opgespaard. Ik gaf het wel 4.5 sterren hoor, dus niks mis mee. Waar heb ik het dan over? Nou, over Allesbehalve Oké van Laura Steven.

Mei
En dan gaan we meteen door naar mei. Het eerste boek wilde ik dolgraag kopen toen het in april uitkwam, maar het ebook was nog niet klaar. Ik kon het dus pas half mei aanschaffen. Ik heb het hier over Heel Me van Tahereh mafi. Ik heb dit boek uiteraard ook al gelezen en mijn recensie verscheen afgelopen zaterdag.

Het volgende boek is ook een boek wat ik al in april wilde kopen, maar wat ik ook even uitstelde tot Heel Me zou komen. Dit betreft De Strijdmagiër van Taran Matharu. Ik ben heel benieuwd hoe het met Fletcher & co afloopt!

En daar is ie dan, Hof Van Ijs En Sterren van Sarah J. Maas! Ik kon echt niet wachten op de Nederlandse editie, dus heb de Engelse al geluisterd via Storytel. Mijn recensie kun je ook al op de blog vinden.

Charlie En Ik van Mark Lowery ben ik op het spoor gekomen via een tweet van Joost. Ik vertrouw Joost in zijn oordeel en wat hij over dit boek te zeggen had sprak mij wel aan. Dus hup, in het winkelmandje.

Het gaat toch echt gebeuren, mijn Jennifer l. Armentrout vuurdoop. Ik heb Het Probleem Met Voor Altijd gekocht. Ik vond het een veiligere zet om kennis te maken met deze schrijfster – met enorm veel fans in de blogwereld – door middel van haar YA boeken. Ik heb niet zulke fijne ervaringen met NA, dus dat vond ik nog even een stap te ver. Eerst YA, dan NA.

Op Zoek Naar van Ava Dellaira staat al sinds januari op mijn watch list. Ik ben erg benieuwd wat dit voor een boek is, gezien ik nog nooit iets van Ava heb gelezen.

Tot zover de Nederlandse aanwinsten. Ik heb ook nog een aantal Engelse boeken ingeslagen, om te beginnen The Assassin’s Blade van Sarah J. Maas. Dit zijn de Throne Of Glass novellas en deze worden niet vertaald. Dit is het enige boek uit Sarah’s oeuvre wat ik nog niet had, dus werd dat eens tijd.

Het volgende boek heb ik puur en alleen gekocht op ARC reviews en heb ik ook al uit. Amal Unbound van Aisha Saeed is een middle-grade boek wat je zo uit hebt. Mijn recensie is ook al online te vinden.

Nog een boek dat ik puur op één enkele ARC review en heel veel gehype over de auteur heb gekocht is I was Born For This van Alice Oseman. Radio Silence staat nog op mijn Storytel boekenplankje, maar ik lees heel veel enthousiaste tweets over Alice haar boeken. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt.

Last but not least mag het nieuwe boek van David Arnold niet ontbreken. The Strange Fascinations Of Noah Hypnotik schijnt anders te zijn dan zijn vorige boeken, maar dat maakt mij des te nieuwsgieriger.

Dit was het dan, erg he? Naar welk boek uit mijn bookhaul ben jij zelf ook wel benieuwd?

Divider

2 responses to “Bookhaul | april en mei 2018

  1. Olivia-Savannah

    I hope you don’t mind me replying in English! I am currently reading In Search Of Us (Op Zoek Naar) right now, and I am about hundred pages in! I haven’t read her other book but I am excited to get to try something by her! I was Born for This and also Amal Unbound are two I have interest in as well. I hope you enjoy reading all of your new books ^.^

    My recent post: https://oliviascatastrophe.com/2018/05/looking-for-dei-book-review/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.