Series: Glazen Troon

(NL) Recensie: Sarah J. Maas – Koninkrijk Van As (De Glazen Troon #7)

Posted april 22, 2019 by Laurie in Fantasy, Recensies / 0 Comments

Eindelijk eindelijk eindelijk was het zo ver, de langverwachte Nederlandse vertaling van Kingdom Of Ash van Sarah J. Maas is uit. Ik had me altijd voorgenomen om te wachten op de vertaling, ik had deze zelfs al in juli 2018 vooruitbesteld. Ik werd echter zo ongeduldig dat ik het boek ook maar in het Engels kocht en las. Nu mocht ik het dan in het Nederlands herlezen en dat was absoluut geen straf.

Read More

Tags:


(NL) Recensie: Sarah J. Maas – The Assassin’s Blade (De Glazen Troon 0.5)

Posted november 14, 2018 by Laurie in Recensies, Young Adult / 1 Comment

Zoals jullie vast wel weten ben ik bezig om De Glazen Troon serie van Sarah J. Maas volledig bij te lezen. Daar hoort dus ook deel 0.5 bij, het boek met alle novella’s die voorafgaan aan het eigenlijke verhaal van Celaena. Dit boek is alleen in het Engels beschikbaar, maar ik recenseer het in het Nederlands zodat de gehele serie in één taal gerecenseerd is. Read More

Tags:


(NL) Recensie: Sarah J. Maas – Toren Van De Dageraad (De Glazen Troon #6)

Posted november 6, 2018 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

Heel Engels lezend boekenland was op 23 oktober in de ban van Kingdom Of Ash, het laatste deel in de De Glazen Troon serie van Sarah J. Maas. Eindelijk zouden we weten hoe het allemaal zou eindigen. Ik moest Toren Van De Dageraad alleen nog even lezen, want dat stond sowieso op de planning en blijkt belangrijker te zijn voor het vervolg dan verwacht. Let op: deze recensie bevat spoilers van Koningin Van De Schaduw. Read More

Tags:


Recensie: Sarah J. Maas – Rijk Van Stormen

Posted augustus 23, 2018 by Laurie in Fantasy, Recensies / 0 Comments

Dit bericht bevat mogelijke spoilers van de voorgaande delen in deze serie. Ik adviseer je deze recensie over te slaan als je deze delen nog niet hebt gelezen.

Nadat ik in het begin van deze zomer Koningin Van de Schaduw had gelezen, was het nu tijd voor Rijk Van Stormen. En wederom was dit genieten geblazen. Read More

Tags:


Recensie: Sarah J. Maas – Erfgenaam Van Vuur (De Glazen Troon #3)

Posted april 20, 2018 by Laurie in Fantasy, Recensies / 0 Comments

Tijdens de terugvlucht van Tenerife naar Amsterdam had ik problemen met het laden van mijn current read Het Meisje In Het Ijs

Recensie: Sarah J. Maas – Erfgenaam Van Vuur (De Glazen Troon #3)Erfgenaam van vuur by Sarah J. Maas
Series: Glazen Troon #3
Pages: 512
Published by Boekerij on July 4, 2016
Also by this author: Hof van doorns en rozen, Hof van mist en woede, Hof van vleugels en verwoesting, De glazen troon, De donkere kroon, Hof van IJs en Sterren, Koningin van de Schaduw, Rijk van stormen, Toren van de dageraad, The Assassin's Blade, Koninkrijk van As, House of Earth and Blood
Also in this series: De glazen troon, De donkere kroon, Koningin van de Schaduw, Rijk van stormen, Toren van de dageraad, The Assassin's Blade, Koninkrijk van As
Goodreads
five-stars

Celaena Sardothien heeft de gevechten op leven en dood overleefd, maar tegen een zeer hoge prijs. Hoewel ze niets liever wil dan de dood van haar dierbare vriend wreken, moet ze aan een nieuwe reis beginnen om de strijd met haar duistere waarheid aan te gaan… Een waarheid over haar erfenis die haar toekomst voorgoed kan veranderen.

Ondertussen verzamelen haar vijanden zich aan de horizon met maar één doel: de inwoners van het koninkrijk tot slavernij dwingen. Om ze te verslaan moet Celaena de kracht vinden om niet alleen haar eigen demonen te overwinnen, maar ook het kwaad dat op het punt van uitbreken staat. Als ze wint wordt ze Adarlans grootste bedreiging – en zijn grootste vijand.

Mening

In het begin van het boek moest ik zeker even wennen. Het verhaal neemt een hele andere wending zoals je aan het eind van deel 2 kunt lezen. Er worden al heel snel nieuwe personages geïntroduceerd. Een aantal hebben te maken met het verhaal van Celaena, maar Manon was helemaal nieuw. Ik ben heel benieuwd welke rol zij in het verhaal gaat spelen, want dat is mij tot nu toe nog niet helemaal duidelijk.

Een ander nieuw personage is Rowan en hij wordt heel erg belangrijk. Hij doet me een beetje aan Rhys denken. Niet qua uiterlijk, want Rhys is toch een stukje knapper, maar qua gedrag. Hoe hij met Celaena omgaat. Misschien ervaren anderen dit niet, maar als ik er zo over nadenk hebben Rowan en Rhys veel met elkaar gemeen.

Het verhaal van Chaol en Dorian gaat ook nog steeds verder. Je kunt in dit deel al wel zien dat Chaol een grotere rol gaat spelen en dat Dorian een beetje naar de achtergrond wordt geschoven. Misschien is dat alleen in Erfgenaam Van Vuur zo en komt hij in de andere delen weer terug, maar voor nu moest hij het onderspit delven.

Die verschillende personages en verhaallijnen, was dat nou niet verwarrend? Nou, in het begin een beetje, maar al heel snel eigenlijk niet meer. Je raakt er aan gewend. Het lijkt alsof de boeken iedere keer beter worden en het lijkt alsof dat ook met de vertalingen gebeurt.

Ik heb dus weer genoten van deze Maas en ik wil heel snel verder in Koningin Van De Schaduw en ik hoop dat dat ook gaat lukken. Een dikke 5 sterren dus!

Tags:


Recensie: Sarah J. Maas – De Glazen Troon

Posted januari 27, 2018 by Laurie in Fantasy, Recensies / 0 Comments

In 2017 wilde ik beide series van Sarah J. Maas lezen. Dit is niet gelukt. Hof Van Doorns En Rozen had ik toen verslonden, maar aan De Glazen Troon kwam ik niet toe. Tot nu.

Boekgegevens

Titel: De Glazen Troon
Vertaald van: Throne Of Glass
Auteur: Sarah J. Maas
Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij
ISBn: 9789022580264
Aantal pagina’s: 360

Samenvatting van het boek

Celaena Sardothien is Adarlan’s beruchtste sluipmoordenaar. Ze is veroordeeld en werkt nu voor straf in de zoutmijnen van Endovier, als slaaf. Tot op een dag kroonprins Dorian Haviliard haar komt halen om mee te doen aan het toernooi van de koning. Zal Celaena winnen en kampioen van de koning worden? Ondertussen worden de andere kampioenen stuk voor stuk dood gevonden. Wat is hier aan de hand? Lukt het Celaena om daar achter te komen en om tegelijkertijd het toernooi te winnen zonder haar ware identiteit te onthullen? Daarnaast worstelt ze met haar gevoelens voor Chaol, de garde kapitein en Dorian, de kroonprins……..

Mening

Ik moet toegeven dat ik best hoge verwachtingen had van deze serie. Ik had natuurlijk de Hof Van Doorns En Rozen serie al gelezen en dat is één van mijn favoriete series van het afgelopen jaar. Ik was benieuwd of De Glazen troon dit zou kunnen overtreffen of niet. In het begin had ik nog best mijn twijfels. Natuurlijk was dit het eerste boek van Sarah J. Maas en hier moest ik rekening mee houden.

Naar mijn idee kwam het verhaal wat traag op gang. Er gebeurde niet zoveel en spannend was het zeker niet. Tot het moment dat Celaena iets ontdekte. Wat dan? Tja, dat kan ik niet zeggen. Want dat is een gigantische spoiler. Daarna ging het verhaal steeds sneller en werd het ook spannender. Ben je niet zo’n fan van romantiek? Dan kan ik je blij maken, want dat komt in De Glazen Troon amper aan de orde.

De Glazen troon leest absoluut niet moeilijk weg. Qua schrijfstijl vind ik het eerder onder het label Young Adult passen dan onder het labeltje volwassenen. Misschien zouden de boeken in Nederland ook meer aanslaan als ze gelabeld zouden worden als YA. Ik ga dat op mijn blog wel doen. Maar terug naar het verhaal. Je leest in dit boek niet alleen vanuit Celaena, maar je leest ook over de gevoelens van de andere personages en dat is erg prettig. Zo leer je meer over hun gevoelens en gedachten, waar ik wederom weer niets over kan zeggen in verband met spoilers.

Aan het eind van het verhaal werd het zeker spannend. Ik moet wel toegeven dat het cliffhanger gehalte minder hoog ligt dan bij Hof Van Doorns En Rozen, maar dat is waarschijnlijk te onderschrijven aan het feit dat dit Sarah haar allereerste boek is. Ik verwacht deze cliffhangers echter nog wel. Ja, ik ga de andere boeken in deze serie zeker lezen. Sterker nog, ze staan al te wachten.

Eindoordeel

Ik had hoge verwachtingen van De Glazen Troon. In het begin was ik bang dat deze verwachtingen misschien iets te hoog waren, maar niets bleek minder waar. Het verhaal leest vlot weg, waardoor ik deze serie eerder als YA zou labelen dan als een serie voor volwassenen. Als volwassen lezer zou ik het boek denk ik minder goed beoordeeld hebben. Hoewel het cliffhanger gehalte (nog?) niet zo hoog is, ben ik zeker heel benieuwd naar de vervolgdelen in deze serie. Dat Sarah J. Maas kan schrijven bewijst ze al wel in De Glazen Troon. Ik waardeer De Glazen Troon dan ook met vijf sterren, want het smaakt naar meer.

Tags: