Recensie: Shelby Mahurin – Serpent & Dove

October 7, 2019     Laurie     Nederlands, Reviews

Het viel me al een tijdje op, iedere keer dat ik op Amazon kwam zag ik een bepaald boek in mijn aanbevelingen verschijnen. Dit boek was Serpent & Dove van Shelby Mahurin. In januari komt de Nederlandse vertaling uit, maar ik wilde aansluiten bij de Hebban leesclub, dus ik luisterde het boek in het Engels.

Recensie: Shelby Mahurin – Serpent & DoveSerpent & Dove by Shelby Mahurin
Series: Serpent & Dove #1
Format: Audiobook
Genres: Young Adult
Published by HarperTeen on September 3, 2019
Length: 14 hours, 13 minutes
Narrator: Saskia Maarleveld, Holter Graham
ISBN: 9780062878021
Goodreads
five-stars

Bound as one to love, honor, or burn.

Two years ago, Louise le Blanc fled her coven and took shelter in the city of Cesarine, forsaking all magic and living off whatever she could steal. There, witches like Lou are hunted. They are feared. And they are burned.

Sworn to the Church as a Chasseur, Reid Diggory has lived his life by one principle: thou shalt not suffer a witch to live. His path was never meant to cross with Lou's, but a wicked stunt forces them into an impossible union—holy matrimony.

The war between witches and Church is an ancient one, and Lou's most dangerous enemies bring a fate worse than fire. Unable to ignore her growing feelings, yet powerless to change what she is, a choice must be made.

And love makes fools of us all.

Rondom Serpent & Dove hangt een hele hype en wat mij betreft is deze hype terecht. In Serpent & Dove volgen we Louise (Lou) en Reid. Lou is een heks die is gevlucht voor haar roots en haar magie. Reid is een chasseur, een heksenjager die voor de kerk heksen opjaagt en vermoord. Maar dan brengt het lot Lou en Reid samen en moeten ze trouwen. Maar dan beginnen de problemen pas echt, want hoe goed is Lou haar acteerwerk?

Ik besloot dit boek te luisteren en dat was vanaf het begin al een goede keuze. De stad waar Serpent & Dove zich afspeelt is gebaseerd op Parijs en daardoor zijn de namen van personen, munten en andere dingen in dit boek Frans. Dat luistert een stuk fijner dan dat het leest. De voorlezers van het boek passen goed bij het verhaal. Je hebt Holter Graham, die ook de Nevernight trilogie voorleest en Saskia Maarleveld. Ik vond wel dat Saskia Maarleveld haar Frans beter is en zonder Engels accent. Het luisterboek was dus erg fijn en is ook echt een aanrader. Het is zowel op Storytel als op Scribd te vinden.

Door naar het verhaal. Ik vond Lou meteen al een leuk personage. Ze heeft humor, is vaak sarcastisch en zegt wat ze denkt. Dat laatste is niet altijd handig, maar het zorgt toch voor interessante situaties. Aan Reid moest ik heel erg wennen. Hij is nogal stug, maar dat komt ook door zijn functie en opvoeding.

Ik vond het wel even duren voor het plot goed op gang kwam. Echter, toen het eenmaal op gang was gekomen, zat ik er meteen helemaal in en wilde ik niet stoppen met luisteren. Helaas moest dat wel, want er moest ook gewoon gewerkt worden en dat soort dingen. Er gebeurt in eerste instantie niet veel, althans, zo lijkt het. Hoewel Serpent & Dove pas bij het tweede deel echt goed op stoom kwam blijken de eerdere gebeurtenissen toch een belangrijke rol te spelen in het verhaal. Langzaam maar zeker leer je meer over de personages en gaan er puzzelstukjes op hun plaats vallen.

En dan even over dat einde. Als je je boek letterlijk met “shit” eindigt, dan weet je als auteur toch dat je lezers het volgende deel nodig hebben? Dit is het geval met Serpent & Dove, want dit verhaal is nog niet afgelopen. Ik gok erop dat het vervolg, en meteen ook het laatste deel, in 2020 verschijnt. Ik ben heel benieuwd waarom dit deel eindigde met “shit”, maar ik ben bang dat we nog even geduld moeten hebben. Het is een hele tijd geleden dat ik het eens was met een gehyped boek, maar Serpent & Dove is die hype absoluut waard.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.