Publisher: Luitingh-Sijthoff

(NL) Recensie: Naomi Novik – Zilvergaren

Posted mei 21, 2019 by Laurie in Fantasy, Recensies / 0 Comments

Zilvergaren hield ik al een tijdje in de gaten. Ik had het boek ook al een jaar op mijn TBR staan, maar las het nooit. Tot ik dit boek aangeraden kreeg voor dit artikel op Hebban. Collega clublid Kimberly raadde mij drie boeken aan: The Extinction Trials van S. M. Wilson, Zilvergaren van Naomi Novik en Lokroep van Amanda Hocking. Ik koos dus voor Zilvergaren. Wat vond ik van dit aangeraden boek?

Read More

Tags: , , , , ,


(NL) Recensie: Rebecca Ross – De Terugkeer Van De Koningin (The Queen’s Rising #1)

Posted mei 11, 2019 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

Toen ik zag dat het boek De Terugkeer Van De Koningin van Rebecca Ross werd vertaald en in Nederland uit zou komen, werd ik direct enthousiast. Ik hoorde al hele goede ervaringen uit het buitenland en de hype rondom dit boek was enorm, evenals de hype rondom het vervolg. Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie exemplaar voor Hebban, maar dit beïnvloedt onder geen enkel beding mijn mening.

Read More

Tags: , , , , , ,


(NL) Recensie: Enrico Galiano – De Bijzondere Woorden Van Gioia

Posted mei 10, 2019 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

In april verscheen het boek De Bijzondere Woorden Van Gioia, geschreven door de Italiaanse auteur Enrico Galiano. Dat een Italiaanse young adult hit naar het Nederlands wordt vertaald terwijl er nog geen Engelse vertaling van is, zie je eigenlijk nooit. Ik werd hierdoor nieuwsgierig en las dit bijzondere boek voor Hebban.

Read More

Tags: , , , , ,


(NL) Recensie: Stephanie Garber – Caraval (Caraval #1)

Posted januari 11, 2019 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

Welkom, welkom bij Caraval. Wat is echt en wat is spel?

Het heeft even geduurd, maar ik heb eindelijk Caraval van Stephanie Garber gelezen. Dit boek is eerder uitgegeven onder de titel Het Zwarte Hart, maar toen sprak het me niet zo aan. ik hoorde heel veel goede dingen en toen belandde dit boek in een leesclub poll. Verrassing, het kwam als winnaar uit de bus, dus tijd voor mij om het dan eindelijk te lezen. Hè hè, mijn eerste vijf sterren recensie van het jaar is eindelijk daar.

Read More

Tags:


(NL) Recensie: Sabaa Tahir – Een Fakkel Tegen Het Duister (Vuur en As #2)

Posted december 27, 2018 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

In de lente van dit jaar las ik De Heerschappij Van De Maskers, het eerste deel in de Vuur en As serie van Sabaa Tahir. Ik had wat moeite met het boek, het pakte me minder dan ik had gehoopt. In die recensie vertelde ik dat ik wel verder zou lezen in deze serie en dat heb ik ook gedaan. Wel in het Engels, want het luisterboek luistert erg prettig. Het boek pakte mij direct een stuk beter, maar dat betekent niet dat de Nederlandse vertaling slecht is. Dat is deze vertaling namelijk absoluut niet, maar deze serie gaat bij mij gewoon beter in het Engels. Deze recensie is wel in het Nederlands om series consistent te houden.

Read More

Tags:


(NL) Recensie: Ava Dellaira – Op Zoek Naar

Posted september 8, 2018 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

Ik las voor het eerst over Op Zoek Naar van Ava Dellaira in een young adult nieuwsbrief waarin vooruit werd geblikt op de boeken die in het voorjaar van 2018 zouden verschijnen. Ik had nog nooit van deze schrijfster gehoord en de omschrijving sprak mij ook niet direct aan. Ik besloot het even aan te kijken wat lezen betreft. Na verschillende (voornamelijk internationale) lovende recensies besloot ik het boek te kopen. Het lag nog een tijdje op de plank, maar nu heb ik het ook echt gelezen. Read More

Tags:


Recensie: Jessica Townsend – Nevermoor: Morrigan Crow En Het Wondergenootschap

Posted juli 12, 2018 by Laurie in Middle-grade, Recensies / 0 Comments

Een tijdje geleden hoorde ik voor het eerst over Nevermoor. Dit is een nieuwe magische serie voor kinderen en voor fans van Harry Potter. Levensgevaarlijk dus, want er gaat niets boven Harry, Ron en Hermelien. Ik vond het Nederlandse boek op Storytel en als volwassene vond ik het jammer dat de Engelse versie er niet op staat. De Nederlandse vertalingen van dit soort series zijn al gauw te kinderlijk. Dus, ik ga deze recensie schrijven vanuit het perspectief van een kind. Als volwassene vond ik het allemaal veel te gemaakt, te voorspelbaar en op een gegeven moment verveelde ik me. Ik zou het boek dan 3 sterren geven en het vervolg niet lezen. Deze rating die je hier onder ziet, is vanuit het oogpunt van een kind. Read More

Tags: