(NL) Recensie: Michael belanger – De Geschiedenis Van Jane Doe

Posted June 7, 2019 by Laurie in Nederlands, Reviews / 0 Comments

Een paar maanden geleden kwam het boek De Geschiedenis Van Jane Doe onder mijn aandacht. Ik wilde het op zich wel lezen, maar niet direct. Dat veranderde toen ik recensies las die zeer positief waren. Wist het boek ook mij bij de strot te grijpen?

(NL) Recensie: Michael belanger – De Geschiedenis Van Jane DoeDe geschiedenis van Jane Doe by Michael Belanger
Pages: 252
Published by Lemniscaat on December 20, 2018
Goodreads
three-half-stars

Het leven in de saaiste stad ter wereld, Burgerville, wordt opgeschud als Jane Doe op de middelbare school verschijnt. Mysterieus, recalcitrant en eigenzinnig – Jane geeft niets prijs over zichzelf en haar verleden.

Geschiedenisfreak Raymond Green weet beetje bij beetje het vertrouwen van Jane te winnen, dankzij zijn kennis over de groene koeien van Burgerville, menselijke marmotten en nog meer nerdiness.

Er ontstaat een onverbrekelijke vriendschap tussen Ray, zijn vampierfictieminnende vriend Simon Blackburn en Jane. Maar dan begint de geschiedenis Jane in te halen…

Helaas heeft het boek mij niet helemaal weten te pakken. Ik ben zelfs overgestapt van het Nederlands naar het Engels, in de hoop dat ik het beter zou vinden. Het ging toen wel iets beter, maar het was het toch nog niet helemaal. Doordat Ray een soort van geschiedenisboek schrijft over zijn tijd met Jane, lijkt het verhaal heel feitelijk. Hierdoor leer je de personages niet goed kennen en is er weinig dialoog. De Geschiedenis Van Jane Doe voelt aan als een relaas en dat is jammer.

Als je niet veel boeken hebt gelezen zou ik dit boek zeker niet aanraden. De Geschiedenis Van Jane Doe valt in de categorie ‘literaire young adult’ en dat kan pittig zijn als je dat niet bent gewend. Ik was het wel gewend, maar vond het in het Nederlands minder fijn lezen.

Ondanks dat ik het boek niet super vind, heb ik het met plezier gelezen. Het einde zag ik al wel aankomen, maar dat geeft niet. Het einde zelf geeft natuurlijk wel. De Geschiendenis Van jane Doe krijgt van mij dus 3,5 sterren.

Divider

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.