Author: Amy Ewing

Recensie: Amy Ewing – The White Rose (The Lone City #2)

Posted maart 2, 2018 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

Ik heb dit boek een hele tijd voor me uit geschoven, want ik durfde niet. Zou dit deel net zo goed zijn als het eerste deel, The Jewel? Of zou dit heel erg tegenvallen? De afgelopen week sloeg ik het boek dan eindelijk open en in deze recensie kun je lezen of mijn angsten vooraf gegrond waren of niet. Let op: Spoilers van The Jewel in de samenvatting!

Boekgegevens

Titel: The White Rose
Vertaald van: The White Rose
Auteur: Amy Ewing
Publicatiedatum: 15 november 2017
Uitgeverij: Young & Awesome
ISBN: 9789025873752
Aantal pagina’s: 251

Samenvatting van het boek

Nadat Violet samen met Ash Lockwood is betrapt, worden ze beiden opgesloten. Ze moeten zien te ontsnappen, maar hoe dan? Dan komt er hulp uit onverwachte hoek. Zal het hen lukken om in The Farm te komen, zoals Lucien had beloofd? Ze moeten Raven ook nog meenemen. Tijdens deze tocht ontmoeten Violet, Raven en Ash leden van het genootschap van The Black Key. Wie zijn deze mensen en wat zijn ze van plan? En wat is er toch met Raven aan de hand? Als er iets gebeurt met Raven, moet Violet het leven van haar beste vriendin proberen te redden. In dit deel van The Lone City komt Violet tot de ontdekking dat ze meer is dan een surogaat en wat ze allemaal nog meer kan. Lukt het haar om haar krachten onder controle te krijgen?

Mening

Net als The Jewel leest The White Rose vlot weg. De opbouw van het boek is ook hetzelfde. Afgelopen december heb ik The Jewel – Opgesloten, het tussenboekje, gelezen en dat was een verstandige keuze. Had ik dat niet gedaan, dan wist ik helemaal niet wat Raven allemaal bedoelde en wat ze met haar hadden gedaan. In The White Rose wordt daar eigenlijk amper op teruggekomen. In dit boek leer je Raven wel beter kennen dan in The Jewel, maar dat heeft ook met het verhaal te maken.
Ik moet eerlijk toegeven dat dit boek een beetje last heeft van het “tweede deel syndroom”. Er gebeurt niet heel veel en het is minder spannend dan het eerste deel. Ik geloof wel dat dit de opmaat is voor het grote werk waar we in het laatste deel van deze trilogie meer van zullen lezen. Het einde doet mij in ieder geval weer snakken naar het volgende deel en ik hoop dat dat weer in november wordt uitgegeven.

Eindoordeel

Mijn angsten om The White Rose open te slaan waren niet geheel gegrond. Je kunt natuurlijk al een beetje voorspellen hoe het verhaal zich zal ontwikkelen, gezien het een tweede deel van een trilogie is. Vandaar dat dit boek ook wel een beetje last had van het zogenoemde “tweede deel syndroom”. Het was minder spannend dan The Jewel, maar vormt wel de opmaat naar The Black Key, wat volgens mij echt heel erg spannend en episch gaat worden. Het verhaal leest vlot door en het einde doet me al snakken naar het volgende deel. Kortom, Amy Ewing heeft een prima tweede boek geschreven dat ik waardeer met 4 sterren.

Tags:


Recensie: Amy Ewing – The Jewel Opgesloten

Posted december 28, 2017 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

© Foto: Chicklit.nl

Afgelopen maart las ik The Jewel van Amy Ewing. Later dit jaar kwam de novelle Opgesloten uit. Omdat The White Rose, deel 2 van The Jewel, net is verschenen, leek het me een goed idee om deze novelle dan ook eindelijk eens te lezen.

Samenvatting van het boek

Opgesloten vertelt het verhaal van Raven, de beste vriendin van Violet en veilingnummer 192. In Opgesloten volgen we Raven in de eerste dagen na de veiling en zien we dat niet alle surogaten netjes worden behandelt.

Mening

Deze recensie zal heel kort zijn, wat heel goed bij het verhaal past. Opgesloten is namelijk een erg dun boekje. Dit dunne boekje is wel handig gebleken om te lezen. Hierdoor werd mijn geheugen even opgefrist, want het is immers ook weer even geleden dat ik The Jewel heb gelezen. In The Jewel lazen we alleen het verhaal van Violet, terwijl we in deze novelle Raven volgen. Ik denk dat dit expres is gedaan, want ik heb uit zeer betrouwbare bronnen vernomen dat Raven een grote rol gaat spelen in The White Rose.

Opgesloten leest weer lekker weg, net als The Jewel. Ik kan over zo’n dun boekje niet echt een goed onderbouwde mening vormen. Het zit gewoon goed in elkaar, punt.

Eindoordeel

Opgesloten is een boekje wat je heel snel uit hebt en wat ook lekker weg leest, net als The Jewel. Het is een goede manier om je geheugen weer even op te frissen voor je gaat beginnen aan The White Rose, zeker omdat Raven daar een grote rol in schijnt te spelen. Ik beoordeel The Jewel Opgesloten met vijf sterren.

Tags:


Recensie: Amy Ewing – The Jewel

Posted april 23, 2017 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

In mijn missie om me voor te bereiden op YALFest was dit het tweede boek dat ik las. The Jewel is een dystopische roman welke past in het rijtje waar ook De Selectie serie van Kiera Cass in thuis hoort. Compleet met koninklijke pracht en praal en een love triangle waarover ik in deze recensie absoluut niets prijs geef.
Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… Dat overkomt Violet. In het landhuis van de Hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsontziende Hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?
© Goodreads
In het begin wist ik niet zo goed wat ik van dit boek moest vinden. Ik was best in de war, want er werd opeens over surogaten gesproken. Wat mij betreft zou een korte uitleg in het verhaal wel handig zijn geweest. Hetzelfde geldt voor de augurieën. Verderop in dit boek werden beide aspecten echter iets duidelijker, maar het nodigde mij in het begin niet direct uit om verder te lezen. Daarnaast lag het tempo in de eerste tien hoofdtukken best laag. Ik ben blij dat ik verder heb gelezen, want naarmate ik verder in het boek las, werd het echt steeds beter. Vanaf het moment dat er echt iets ging gebeuren, ik zal niet zeggen wat, kon ik het boek niet meer wegleggen. Daarna las ik het boek in één ruk uit. Ik kan niet wachten tot de volgende twee delen in Nederland uit komen, want ik weet echt heel zeker dat de opgebouwde spanning uit dit boek zich voortzet in de andere twee delen.
Op naar YALFest voorbereiding nummer 3: Phobos.

Tags: