Recensie: Taran Matharu – De Edele #Summoner #2)

Posted april 12, 2018 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

Zoals ik jullie in mijn post van gister heb beloofd, zou ik een recensie plaatsen van De Edele van Taran Matharu. Maar zoals je ziet, ben ik ook weer verhuisd met mijn blog, dus vandaar wat laat in de middag. Afgelopen januari las ik De Nieuweling en ik was zeer positief verrast. Kon het vervolg mij net zo verrassen?
Boekgegevens

Titel: De Edele
Vertaald van: The Inquisition
Auteur: Taran Matharu
Serie: Summoner deel 2
Publicatiedatum: november 2017
Uitgeverij: Best Of YA
ISBN: 9789000358311
Aantal pagina’s: 368

Samenvatting van het boek

Na het winnen van het toernooi op Vocans zit Fletcher al een jaar vast in de kerkers van zijn geboortedorp Pelt. Zijn proces verloopt moeizaam en al die tijd zit hij afgezonderd. Uiteindelijk komt hij vrij, maar dan staat er een uiterst gevaarlijke missie op hem te wachten: hij moet het orkenrijk in. Lukt het hem om samen met Otello, Sylva en de anderen deze missie te voltooien en levend terug te keren naar Hominum?

Mening

In het begin wist ik niet zo goed wat ik van dit deel moest verwachten. Zeker niet na het einde van De Nieuweling. Wordt De Edele net zo spannend of kakt het in? Het is immers een tweede deel.
Ik moet zeggen dat het gedeelte over het proces best lang duurde, zo’n 25% van het boek. Dat was wel nodig, want er komen wat zaken aan het licht, maar het is toch jammer en haalt het tempo uit het verhaal. Daarna gebeuren er echter weer interessante dingen waar ik geen uitspraken over kan doen, maar toch duurt het een flinke tijd voor het verhaal weer terug is op het tempo van De Nieuweling. Toch een beetje last van het tweede deel syndroom?
Toen ik er eenmaal doorheen was ging het lezen weer snel. Er gebeuren spannende dingen, zeker wanneer je naar het einde toe leest. De actie en spanning haalt het lang niet bij De Nieuweling, maar het einde beloofd heel erg veel voor De Strijdmagiër dat over twee weken in de winkels ligt.

Conclusie

De Edele las goed door, maar had toch een beetje last van het tweede deel syndroom. Er gebeurt, zeker in het eerste kwart, niet heel veel spannends. Toch komen daar al wat zaken aan het licht, waarvan er één toch best voorspelbaar is. De titel zegt het al. Naarmate het verhaal vordert komt er wat meer actie, al haalt dit deel het wat dat betreft niet bij De Nieuweling. Desondanks beloofd het einde veel goeds en spannends voor De Strijdmagiër, welke op 23 april uitkomt. Ondanks dat het duidelijk een tussendeel is, las De Edele toch fijn en werd ik er blij van. Ik waardeer het dan ook met 5 sterren.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.