Recensie: Sara Raasch – Snow Like Ashes (Snow Like Ashes #1)

Posted augustus 11, 2019 by Laurie in Recensies, Young Adult / 1 Comment

Snow Like Ashes, een boek dat ik nooit zou lezen. Tot het uit de poll van de leesclub kwam, toen besloot ik het een kans te geven. Ik heb het volgende geleerd: don’t judge a book by it’s synopsis, want het was een leuker boek dan ik dacht.

Recensie: Sara Raasch – Snow Like Ashes (Snow Like Ashes #1)Snow Like Ashes by Sara Raasch
Series: Snow Like Ashes #1
Format: Hardcover
Pages: 422
Genres: Young Adult
Published by Balzer + Bray on October 14, 2014
ISBN: 9780062286925
Also by this author: These Rebel Waves
Goodreads
three-half-stars

A heartbroken girl. A fierce warrior. A hero in the making.

Sixteen years ago the Kingdom of Winter was conquered and its citizens enslaved, leaving them without magic or a monarch. Now, the Winterians’ only hope for freedom is the eight survivors who managed to escape, and who have been waiting for the opportunity to steal back Winter’s magic and rebuild the kingdom ever since.

Orphaned as an infant during Winter’s defeat, Meira has lived her whole life as a refugee, raised by the Winterians’ general, Sir. Training to be a warrior—and desperately in love with her best friend, and future king, Mather — she would do anything to help her kingdom rise to power again.

So when scouts discover the location of the ancient locket that can restore Winter’s magic, Meira decides to go after it herself. Finally, she’s scaling towers, fighting enemy soldiers, just as she’s always dreamed she would. But the mission doesn’t go as planned, and Meira soon finds herself thrust into a world of evil magic and dangerous politics – and ultimately comes to realize that her destiny is not, never has been, her own.

In Snow Like Ashes volgen we Meira en een groep vluchtelingen uit het koninkrijk Winter. Hun koninkrijk is vernietigd en Meira en de anderen willen dit koninkrijk graag heroveren en heropbouwen. Het enige wat ze daarvoor moeten doen is Lente verslaan en het missende deel van het medaillon terug zien te krijgen.

Het verhaal oogt simpel en dat is het op zich ook. Het eerste dat me opviel was het gebrek aan originaliteit. Seizoenskoninkrijken, dat klinkt wel heel erg als Prythian. Ik was even bang dat er ook solar courts zouden zijn, maar hier waren het ritmekoninkrijken. Ik snap alleen nog niet waarom dit ritmekoninkrijken zijn, maar hopelijk wordt dat duidelijk.

Snow Like Ashes bevat de standaard fantasy clichés als een gearrangeerd huwelijk, een oorlog en een plot twist die ik, toen die eenmaal aan het licht kwam, al van mijlenver aan zag komen. Dit gebrek aan originaliteit maakt dat het boek aanvoelt als dertien in een dozijn, maar de toegankelijke schrijfstijl van Sara Raasch en de magie hielden mij toch bij de les en maakten dat ik het boek leuk vond om te lezen. Ik ben ook wel benieuwd naar de rest van de serie, maar ik verwacht geen technisch hoogstaande plotlijnen of originele verhalen meer. Gelukkig is Meira geen dom en naïef meisje en is ze lekker tegendraads. Dat maakt dit boek ook een stuk leuker om te lezen.

Snow Like Ashes is een boek dat je beter kunt laten liggen als je op zoek bent naar een originele fantasy. Het boek zit vol standaard fantasy clichés en voelt daardoor aan als dertien in een dozijn. De toegankelijke schrijfstijl van Sara Raasch en de magie zorgen ervoor dat het toch een leuk boek is om te lezen. Tevens hoef je er niet bij na te denken wat dit boek tot een ontspannen leeservaring maakt. Ik ben wel benieuwd naar het vervolg, maar ik verwacht geen hoogstaande verhalen meer.

Tags:


One response to “Recensie: Sara Raasch – Snow Like Ashes (Snow Like Ashes #1)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.