Recensie: Sally Nicholls – Als Je Dit Leest, Ben Ik Dood

Posted april 14, 2018 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

Een boek dat al een tijdje op mijn lijstje stond is Als Je Dit Leest Ben Ik Dood. De flaptekst sprak me best wel aan, maar heeft dit mijn verwachtingen ook waar gemaakt?

Om te beginnen is het een dun boekje, het telt namelijk maar 191 bladzijden. Ik had het ook zo uit. Maar om eerlijk te zijn was ik teleurgesteld. Ik had meer verwacht, omdat het onderwerp van dit boek heftig is. Sam is ongeneeslijk ziek en gaat over niet al te lange tijd dood.

Sam is jong en dat zie je terug in de schrijfstijl. Ik vond het boek wat kinderlijk overkomen, maar dat komt misschien omdat ik een echte YA had verwacht. Het concept deed me erg denken aan Voor Ik Doodga van Jenny Downham. In dat boek werkt Tessa ook een bucketlist af, net als Sam hier doet. Alleen sprak dat boek me meer aan. Ik werd daar echt in het verhaal gezogen en dat gebeurde niet bij Als Je Dit Leest, Ben Ik Dood. Jammer, want dat had ik wel verwacht.

Tevens werd je bijna niet meegenomen in het ziekteproces van Sam. Natuurlijk las je wel wat, maar het werd naar mijn idee nogal afgeraffeld, zeker het belangrijkste stuk van het hele verhaal.

Desondanks had ik het snel uit, maar het boek zal me helaas niet bijblijven.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.