Recensie: Sabaa Tahir – De Heerschappij Van De Maskers (Vuur En As #1)

Posted mei 21, 2018 by Laurie in Recensies, Young Adult / 1 Comment

Al een behoorlijke tijd zat ik te twijfelen of ik de Vuur En As serie van Sabaa Tahir moest lezen of toch links moest laten liggen. Echter hoorde ik zoveel goeds dat ik besloot tot het eerste. Ik dacht beide boeken even snel te kunnen binge readen voor het laatste deel in de winkels ligt. Nou, vergeet het maar.

Recensie: Sabaa Tahir – De Heerschappij Van De Maskers (Vuur En As #1)De Heerschappij van de Maskers by Sabaa Tahir
Series: Vuur en As #1
Pages: 464
Published by Luitingh-Sijthoff on October 7, 2015
ISBN: 9024565928
Also by this author: Een fakkel tegen het duister, De Nachtbrenger
Also in this series: Een fakkel tegen het duister, De Nachtbrenger
Goodreads
three-half-stars

Laia leeft met haar broer en grootouders onder het wrede regime van het Imperium. Wanneer haar broer wordt opgepakt wegens verraad, moet ze uit de schaduw treden. In ruil voor hulp bij het bevrijden van haar broer waagt Laia haar leven, door te spioneren op de grootste militaire academie van het Imperium.

Daar ontmoet ze Elias, een elitesoldaat: de beste van zijn opleiding. Maar het enige wat Elias wil is ontsnappen aan het tirannieke regime. Beiden ontdekken al snel dat hun lot...

Recensie
Waarom ik deze boeken niet zou kunnen binge readen werd me al heel snel duidelijk. Het boek telt 464 bladzijden en had een afluistertijd van zo’n 16 uur. Ouch. Ik weet dat de boeken van Sarah J. Maas ook zo dik zijn – of zelfs nog dikker -, maar op een of andere manier vind ik dat niet zo erg. Bij dit boek werd het me echter af en toe te veel.

De world building is goed neergezet, alles is duidelijk en er is geen ruimte voor verwarring. Echter vond ik het tempo wat minder goed. Soms duurde alles wat lang, waardoor ik mijn concentratie wat verloor. Ik vond de hoofdstukken van Elias in eerste instantie beter dan die van Laia. Laia vond ik behoorlijk onwetend, naïef en irritant. Ten tweede riep haar verhaallijn de nodige vragen op. Daar tegenover had je dan het verhaal van Elias wat wel duidelijk in elkaar zat. Als de twee verhalen dan eindelijk samenkomen, leest het boek als een trein. Helaas duurt dit wel even.

Ga ik de rest nog lezen? Ja, dat wel. Maar niet direct. Ik voel een minder grote behoefte om verder te gaan in deze serie dan in de series van bijvoorbeeld Sarah J. Maas en Leigh Bardugo. Nogmaals, de boeken van Sabaa Tahir zijn niet slecht, maar ze zijn misschien iets minder mijn ding. Dat hele militaire trekt mij niet heel erg. Het volgende deel laat ik dus nog even op mijn bieb plankje staan.

Wie is jouw favoriete personage uit De Heerschappij Van De Maskers?

Tags:


One response to “Recensie: Sabaa Tahir – De Heerschappij Van De Maskers (Vuur En As #1)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.