Mini-Recensies: Dorstige Rivier // De Baas // The Bookish Life Of Nina Hill

Posted oktober 10, 2019 by Laurie in New Adult, Recensies, Roman / 0 Comments

Vandaag is het weer tijd voor een blokje mini-recensies. In deze editie: Dorstige rivier, De baas en The bookish life of Nina Hill.

Rodaan Al Galidi – Dorstige Rivier

Mini-Recensies: Dorstige Rivier // De Baas // The Bookish Life Of Nina HillDorstige rivier by Rodaan Al Galidi
Format: Hardcover
Pages: 397
Genres: Literatuur
Published by Meulenhoff on March 25, 2008
ISBN: 9789085421122
Goodreads
three-stars

Dorstige rivier is een familie-epos dat ons meevoert naar het hart van Irak. De Iraakse familie De Vogel bestaat uit kleurrijke figuren die op het platteland leven. Hun dromen, verlangens, tradities en ervaringen worden door elkaar geschud door de komst van een man die mee verantwoordelijk is voor een van de grootste tragedies van onze tijd: Saddam Hoessein.

In Dorstige rivier geeft de literatuur een stem aan de slachtoffers van de geschiedenis. Deze grote roman vormt een hoogtepunt in het oeuvre van Rodaan Al Galidi.

Dorstige rivier gaat over een familie in Irak ten tijde van het regime van Saddam Hussein. Dit was aanvankelijk wat mijn interesse wekte, want ik heb nog nooit een boek over die periode gelezen. Ik verwachtte dus ook veel van dit boek, maar ik vond het toch wat tegenvallen. De familie was groot waardoor je je hoofd er echt bij moest houden. Sommige dingen vond ik wat ver gezocht en ongeloofwaardig, andere dingen zouden best wel eens in de Irakese cultuur kunnen passen. Zeker weten doe ik dat natuurlijk niet. Ik vond vooral Adam een beetje ongeloofwaardig. Het is geen slecht boek, maar het behoort niet tot mijn favorieten.


Vi Keeland – De Baas

Mini-Recensies: Dorstige Rivier // De Baas // The Bookish Life Of Nina HillDe Baas by Vi Keeland
Format: Paperback
Pages: 318
Genres: New Adult
Published by Volt on December 11, 2018
ISBN: 9789021414621
Goodreads
three-stars

four-flames

Reese is op een date die ongelooflijk saai is, dus spreekt ze op de voicemail van een vriendin in dat ze zo gauw mogelijk teruggebeld wil worden met "een noodgeval', zodat ze weg kan. Een knappe man die langsloopt en haar woorden opvangt voorspelt dat haar date die list sowieso zal doorzien. Hij mag dan wel bijzonder sexy zijn, toch laat Reese hem weten dat ze niet zit te wachten op zijn advies. Hij loopt grijnzend terug naar zijn eigen gezelschap.

Terug aan tafel blijft haar date tegen haar aan praten, totdat ineens de knappe bemoeial met zijn date aan haar tafel verschijnt. Hij stelt zich voor als Chase Parker, en tot haar verbazing doet hij alsof hij haar neef is en maakt er een dubbeldate van. Hij verzint de meest bizarre en hilarische verhalen over hun zogenaamde gezamenlijke jeugd, en Reese doet met een uitgestreken gezicht mee. Zo wordt de date from hell ineens een stuk leuker.

Aan het einde van de avond gaan ze ieder hun eigen weg zonder telefoonnummers uit te wisselen. Reese gaat ervan uit dat ze Chase nooit meer zal zien… Tot ze een maand later een leuke nieuwe baan vindt. Haar nieuwe baas? Chase Parker.

Toen ik de flaptekst van De baas las werd ik nieuwsgierig, maar het duurde toch nog een klein jaar voor ik het boek las. Recensies waren een beetje matig en ik snap waarom. Dit boek bevat alle ingrediënten van een new adult, maar ik miste wat diepgang in de personages en hun verleden. Daarnaast zit dit boek op het randje van erotica en dat moet je liggen. Dit was voor mij een minder groot probleem dan de missende gelaagdheid in de personages en hun issues. Al met al een leuk boek, maar niet mijn favoriete new adult.


Abbi Waxman – The Bookish Life Of Nina Hill

Mini-Recensies: Dorstige Rivier // De Baas // The Bookish Life Of Nina HillDe Bookish Life of Nina Hill by Abbi Waxman
Format: Paperback
Pages: 333
Genres: Feelgood
Published by Berkley on July 9, 2019
ISBN: 9780451491879
Goodreads
two-half-stars

"Abbi Waxman is both irreverent and thoughtful."--#1 New York Times bestselling author Emily Giffin

The author of Other People's Houses and The Garden of Small Beginnings delivers a quirky and charming novel chronicling the life of confirmed introvert Nina Hill as she does her best to fly under everyone's radar.

Meet Nina Hill: A young woman supremely confident in her own...shell.

The only child of a single mother, Nina has her life just as she wants it: a job in a bookstore, a kick-butt trivia team, a world-class planner and a cat named Phil. If she sometimes suspects there might be more to life than reading, she just shrugs and picks up a new book.

When the father Nina never knew existed suddenly dies, leaving behind innumerable sisters, brothers, nieces, and nephews, Nina is horrified. They all live close by! They're all--or mostly all--excited to meet her! She'll have to Speak. To. Strangers. It's a disaster! And as if that wasn't enough, Tom, her trivia nemesis, has turned out to be cute, funny, and deeply interested in getting to know her. Doesn't he realize what a terrible idea that is?

Nina considers her options.
1. Completely change her name and appearance. (Too drastic, plus she likes her hair.)
2. Flee to a deserted island. (Hard pass, see: coffee).
3. Hide in a corner of her apartment and rock back and forth. (Already doing it.)

It's time for Nina to come out of her comfortable shell, but she isn't convinced real life could ever live up to fiction. It's going to take a brand-new family, a persistent suitor, and the combined effects of ice cream and trivia to make her turn her own fresh page.

Dit boek kocht ik door een zootje positieve recensies. Ik dacht dan ook dat het een heel mooi boek zou zijn waarin familierelaties erg belangrijk zouden worden. Wat ik kreeg was eigenlijk een hele slechte comedy die, als het op tv zou zijn, je wegkijkt en waarbij je ondertussen een bak chips leeg vreet. Juist ja, zo’n boek dus. De auteur probeerde heel erg om heel grappig te doen wat ze eigenlijk niet is en de familierelaties misten de diepgang die je bij zo’n verhaal zou verwachten. Als je je familie vindt waarvan je het bestaan eerst niet eens wist, dan lijkt het me dat er meer strubbelingen zijn in de onderlinge relaties dan dit boek deed vermoeden. Nu waren de relaties heel open en werd Nina bijna met open armen ontvangen. De laatste paar hoofdstukken lazen het makkelijkst weg, maar het boek viel in zijn geheel nogal tegen. Over de representatie van een sociale angst kan ik niet oordelen, dus dat ga ik ook niet doen.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.