Recensie: Robert Bryndza – Het Meisje In Het Ijs

Posted april 17, 2018 by Laurie in Recensies, Thrillers / 0 Comments

Het Meisje In Het Ijs staat al op mijn TBR sinds deze in het Nederlands is verschenen. Robert Bryndza is een thrillerschrijver die je moet lezen als je fan bent van M. J. Arlidge. Oh oh dacht ik, als deze schrijver maar een minder voorspelbaar boek heeft geschreven.

MeningAls je begint met lezen, zit je al direct in het verhaal. Je weet dat er iets staat te gebeuren, maar je weet niet wat. Je wilt weten wie de dader is en wat er aan vooraf ging. Dat eerste, daar kom je achter, al zag ik deze dader niet aankomen. Dat laatste, daar kom je ook wel achter, maar niet geheel.

Het verhaal leest lekker vlot weg en er gebeuren wat onverwachte zaken. Het voorspelbare element, een rechercheur die het doelwit wordt, keert ook in deze thriller terug. Alleen is het niet duidelijk waarom Erika Foster in deze zaak het doelwit wordt. Evenals de eigenwijze rechercheur, want dat is Erika Foster ook. Net als Helen Grace uit de thrillers van bovengenoemde collega trouwens. Wat dat betreft wel weer jammer, want dit is echt een typische thriller formule. Echter gaf dat niet voor het tempo in het verhaal.

Het is alweer een week geleden dat ik dit boek uit heb en ik merk dat ik het lastig vind om alles goed onder woorden te kunnen brengen. Het was gewoon een goed boek, klaar. Alleen een beetje jammer dat Bryndza aan de thriller formule vasthoudt, maar ik ben heel benieuwd naar het vervolg.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.