Recensie: Riley Sager – De Laatste Meisjes

Posted augustus 30, 2018 by Laurie in Recensies, Thrillers / 0 Comments

Vorig jaar werden we doodgegooid met De laatste Meisjes van Riley Sagar. Ik zette het boek direct op mijn boekenplankje van Storytel, maar kwam er nu pas aan toe om het te lezen.

Recensie: Riley Sager – De Laatste MeisjesDe laatste meisjes by Riley Sager, Roelof Posthuma
Pages: 416
Published by Ambo|Anthos on October 11, 2017
Goodreads
dnf

Eerst waren het er drie

De pers noemt ze ‘The Final Girls’: Quincy, Sam en Lisa, een beruchte groep waar niemand toe wil behoren. De enige overlevenden van drie verschillende massamoorden. Ze zijn voor altijd met elkaar verbonden, vanwege hun verleden.

Toen waren het er twee

Maar wanneer Lisa onder verdachte omstandigheden overlijdt en Sam plotseling bij Quincy op de stoep van haar New Yorkse appartement staat, moet Quincy toegeven dat ze Sam en Lisa eigenlijk nauwelijks kent. Moet ze Sam vertrouwen? Of…

Kan er maar één Final Girl zijn?


Andere twist aan het thrillergenre
Wat me aansprak aan dit boek was de achterkant. Yes, een moordmysterie dat het thrillergenre een hele andere twist zou geven. Top! Daar was ik echt aan toe. Oh, wat kwam ik van een koude kermis thuis toen ik eenmaal begon met luisteren. Het luisterboek zelf is niet slecht, ik vind dat het zeer prettig wordt voorgelezen. Maar het verhaal is toch iets anders.

Veel te traag
natuurlijk snap ik dat er een introductie nodig is in een boek. Natuurlijk snap ik dat zo’n introductie best wat tijd mag kosten. Maar in De Laatste Meisjes had ik het gevoel dat je steeds maar in de introductie bleef hangen. Halverwege het boek was er nog steeds niets wezenlijks gebeurd. Op zo’n moment ben ik er wel een beetje klaar mee. Doorspoelen dus. Wat bleek? Op ongeveer driekwart van het boek gebeurde er het een en ander, maar dat was, nu ik er zo op terugkijk, erg voorspelbaar. Zoiets kun je al van mijlenver zien aankomen. Tevens is dit ook veel en veel te laat voor een thriller. Om het goed spannend te houden moet er eerder al wat gebeuren en niet daar pas. Het verhaal liep gewoon zo vreselijk traag dat het niet meer plezierig was en dat ik er zelfs overdag mee in slaap viel op de bank. Heel erg zonde, want dit boek heeft zoveel potentie.

Conclusie
Ik had echt heel erg veel van dit boek verwacht, maar ik heb het halverwege aan de kant gelegd. Tijd voor een ander boek. Jammer, maar het is niet anders.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.