Recensie: Rachel Hawkins – Royals

Posted augustus 14, 2018 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

Ik weet niet meer waar ik voor het eerst over Royals van Rachel Hawkins las, maar ik wist al meteen dat dit boek niet mijn ding zou zijn. Kortom: ik zou het niet lezen. Recensies van mede bloggers hebben me toch nieuwsgierig gemaakt en nu zit jij deze recensie te lezen van het boek dat ik nooit zou lezen. Volg je het nog? Ik las dus Royals van Rachel Hawkins. En ik vind daar wat van.

Recensie: Rachel Hawkins – RoyalsRoyals by Rachel Hawkins
Series: Royals #1
Pages: 272
Published by van Goor on July 5, 2018
Also by this author: Her Royal Highness
Also in this series: Her Royal Highness
Goodreads
three-stars

one-half-flames

Daisy Winters is dol op scifi, heeft een bijbaantje bij Walmart, houdt ervan haar haar in knalkleuren te verven en ze heeft een perfecte oudere zus die op het punt staat zich te verloven met de Schotse kroonprins Alex. Daisy heeft absoluut geen zin in een leven in de spotlights, maar door toedoen van de tabloids wordt ze gedwongen samen met haar zus de zomer door te brengen aan het Schotse hof.

Daisy vertrekt met grote tegenzin en hoewel ze haar best doet om uit de problemen te blijven, raakt ze al snel verstrikt in allerlei onhandige situaties. Onder de hoede van Miles, de megasnobistische vriend van de jongere broer van de kroonprins, moet ze leren om zich volgens de koninklijke norm te gedragen. Dat gaat alleen niet zo makkelijk als diezelfde jongere broer overal waar hij komt voor een schandaal zorgt en Daisy erin meesleurt. Terwijl ze zich zo goed mogelijk probeert te redden, worden de verwikkelingen alleen maar groter als ze het ene koninklijke geheim na het andere ontdekt


Het is koninklijk, realistisch en best meisjesachtig met een niet heel erg diepgaand plot. Dat wist ik allemaal voor ik aan dit boek begon, gelukkig maar. Wist ik dit niet, dan was ik waarschijnlijk diep teleurgesteld. Goed, koninklijk dus. Royals wordt ook wel de realistische versie van De Selectie genoemd en in zekere zin klopt dat wel. Hoewel ik De Selectie eigenlijk leuker vond. De rivaliteit en het drama dat daarbij kwam kijken is gewoon genieten. In Royals is er ook wel drama, maar ik had heftigere schandalen verwacht.

Het bleef allemaal een beetje op de vlakte. Je leert Daisy wel kennen en godzijdank is zij wel leuk. Niet mijn favoriete hoofdpersoon, maar wel leuk. Ik vond Ellie best stijf, maar daar heeft ze wel haar redenen voor. Voor haar is dit ook allemaal nieuw. Daisy wordt meegesleept in het reilen en zeilen rondom het Schotse hof en dat wil ze helemaal niet. Zeker niet de paparazzi en het rechtbreien van de schandalen.

Ik had het boek binnen een paar uurtjes uit, maar ik had echt meer verwacht. Het zou grappig moeten zijn, maar ik ging niet helemaal stuk zoals andere bloggers. Ik vond het prima zomer leesvoer, maar ook niet meer dan dat. Het is luchtig, dat zeker. Stoer? Ook wel. Daisy laat niet zomaar over zich heen lopen, dat moet ik haar nageven. Zelfs de onthullingen bliezen me niet omver, jammer.

Royals is dus prima leesvoer voor de zomer. Luchtig met een stoer randje. Echter deed het boek me niet zoveel. Het waren een paar prima leesuurtjes, maar mijn instinct had me al een beetje gewaarschuwd. Vermakelijk, maar niet helemaal mijn ding.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.