Mini-recensie: Nicholas Sparks – Lieve John

Posted oktober 21, 2019 by Laurie in Recensies, Roman / 0 Comments

Eindelijk, ik las een boek van Nicholas Sparks. Lieve John viste ik in augustus uit Bookchoice en eerder deze maand las ik het boek al.

Mini-recensie: Nicholas Sparks – Lieve JohnLieve John by Nicholas Sparks
Format: Paperback
Pages: 320
Genres: Feelgood, Roman
Published by Boekerij on May 1, 2019
ISBN: 9789022586266
Goodreads
four-stars

‘Nicholas Sparks weet hoe hij de juiste snaar moet raken.’ Daily Mail
John Tyree weet niet wat hij met zijn leven en zijn toekomst wil en stopt met school om in het leger te gaan. Tijdens een weekendverlof ontmoet hij de idealistische studente Savannah Curtis en verliest hij zijn hart volkomen aan haar. Na verloop van tijd zijn ze zo zeker van hun liefde dat ze willen trouwen zodra Johns diensttijd erop zit.
Maar dan slaat het noodlot toe, voor hen en voor vele Amerikanen: de aanslagen van 11 september zetten ieders leven op zijn kop en John voelt zich verplicht zijn diensttijd te verlengen. Het duurt zo lang voor John terugkeert, dat Savannah verliefd wordt op iemand anders en met hem trouwt. John blijft achter met een gebroken hart en de grootste uitdaging van zijn leven: Savannah is voor hem nog steeds de enige ware en hij zal zijn leven zonder haar weer zin moeten zien te geven.
De pers over de boeken van Nicholas Sparks
‘Wat het meest beklijft zijn de diepmenselijke empathie van de auteur en de vele levensinzichten die hij zijn personages meegeeft.’ Noordhollands Dagblad
‘Sparks heeft een talent om te raken aan wat ons menselijk maakt.’ Irish Independent
‘Sparks’ boeken zitten vol diepe emoties en onverwachte wendingen. Tranen gegarandeerd.’ People

Hoe beviel mijn eerste boek van Nicholas Sparks? Nou, eigenlijk gewoon goed. Ik kan er niet veel over zeggen omdat er niet veel over te zeggen valt. Het verhaal vertelt de liefdesgeschiedenis van John en Savannah en hoe zij omgaan met de lange afstand die tussen hen zit. Sommige dingen waren wat voorspelbaar, maar dat nam mijn leesplezier niet weg. De boeken van Nicholas Sparks zijn dus voor herhaling vatbaar.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.