Recensie: Miranda Peters – Hart Van Glas (Gaia Trilogie #1)

Posted april 22, 2018 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

In mijn bericht boeken om naar uit te kijken van afgelopen januari had ik het heel kort over Hart Van Glas van Miranda Peters. De samenvatting sprak me aan en dan is het voor mij al reden genoeg om het boek direct op mijn TBR te plaatsen. Eindelijk heb ik het gelezen, maar heeft het aan mijn verwachtingen voldaan?

Recensie: Miranda Peters – Hart Van Glas (Gaia Trilogie #1)Hart van Glas by Miranda Peters
Series: Gaia trilogie #1
Pages: 290
Published by Dutch Venture Publishing on February 14, 2018
Goodreads
three-stars

Hester is nog maar zeven jaar oud als de auto waarin ze met haar familie zit slipt, over de kop slaat en in brand vliegt. Ze weet haar moeder en zusje te redden, maar haar vader niet en ze geeft zichzelf de schuld van het ongeluk. Het blijft een raadsel hoe het kan dat ze zelf geen enkel schrammetje heeft opgelopen.

Bijna tien jaar later lijkt ze een gewoon meisje. Ze doet het goed op school, heeft leuke vriendinnen en is populair bij de jongens. En dat wil ze graag zo houden. Behalve haar beste vriendin mag niemand weten wat Hesters geheim is: dat ze bovenmenselijke kracht bezit.

Dan ontmoet ze Siem en wordt ze voor het eerst in haar leven hopeloos verliefd. Alleen is niets wat het lijkt en beleeft Hester dingen waar ze nooit van heeft kunnen dromen – of misschien toch wel?

Wat me aantrok aan dit boek was het concept. Zo’n soort verhaal hebben we in Nederland nog nooit eerder gezien. Hierdoor waren mijn verwachtingen misschien iets te hoog. Het boek las vlot weg, dat zeker. De personages waren goed uitgewerkt en er zat godzijdank geen liefdesdriehoek in.

Echter duurde het voor mij heel lang voordat ik eindelijk in het verhaal zat. Dat gebeurde pas vandaag, tijdens de derde leessessie op het balkon in de zon. Toen gebeurde er ook echt iets wat verdacht was en wat een vervolg zou (kunnen) krijgen. Ik was toen al op de helft van het boek. Dat is jammer, want het eerste hoofdstuk grijpt je meteen bij de strot. Daarna kakt het verhaal helaas wat in, tot dat ene dus.

Ook vond ik dat de hoofdpersonen vrij snel seks met elkaar hebben. Ik heb niets tegen seks hoor, maar zo snel is gewoon niet realistisch. Oké, misschien heeft dit met iets uit het verhaal te maken, maar toch blijft het snel. Overigens vormt seks niet het hoofdonderwerp van Hart Van Glas en is het ook niet storend.

Maar goed, even terug naar het plot. Er gebeurt dus iets en daarna komt er meteen wat tempo in het verhaal. Echter, vanaf zo’n 70% wordt het pas echt raadselachtig en wil je weten wat er in vredesnaam aan de hand is. En dan is daar dat einde. Tja, wat moet ik daarvan zeggen? Een flinke cliffhanger, maar ik weet nog niet of ik het vervolg meteen zal lezen als het uit komt.

Kortom, Hart Van Glas is een fijn boek wat lekker vlot leest, maar het heeft voor mij niet het “aaaaaaaah dit vervolg MOET ik meteen hebben als het uit komt!” gehalte. Het concept is heel bijzonder voor Nederlandse boeken en de schrijfstijl van Miranda is fijn. Ik geef het dus 3 sterren, zoals je hierboven kunt zien. Het zat er voor mij net iets boven, maar net onder de 3,5 sterren en zo’n rating gaat helaas niet.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.