Mini-recensie: Marie Lu – Warcross

Posted september 26, 2019 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

Warcross is een boek waar ik al een tijdje over zat te twijfelen. Ik wist niet of het een boek voor mij zou zijn, in eerste instantie dacht ik van niet. Ik bleef echter zo veel goede verhalen horen dat ik besloot het boek een kans te geven.

Mini-recensie: Marie Lu – WarcrossWarcross by Marie Lu
Series: Warcross #1
Format: Paperback
Pages: 296
Genres: Young Adult
Published by Unieboek | Het Spectrum on October 4, 2017
ISBN: 9789000358892
Goodreads
four-stars

Warcross is een virtualrealitygame die de wereld beheerst.

Om wat bij te verdienen werkt hacker Emika Chen als premiejager voor het spel; ze spoort spelers op die illegaal wedden. Maar de concurrentie is groot, en het is niet makkelijk om je staande te houden in de wereld van de premiejagers.
Dan doet de maker van het spel, de jonge miljardair Hideo Tanaka, Emika een onweerstaanbaar aanbod. Hij heeft een spion nodig tijdens de internationale Warcrosskampioenschappen, om een beveiligingsprobleem bloot te leggen. Halsoverkop vertrekt Emika naar Tokyo en ze belandt in een wereld van roem en rijkdom, waar ze tot dan toe alleen maar van kon dromen. Maar al snel stuit ze op een complot, met grote gevolgen voor het hele Warcrossimperium.

Deze spannende scifi-thriller waarin werkelijkheid en virtual reality door elkaar lopen laat je niet meer los. Stap in de wereld van Warcross – een wereld die angstaanjagend dichtbij is.

Warcross was mijn eerste leeservaring met het werk van Marie Lu en ik vond het boek verrassend leuk. Het verhaal bevat een hoog tempo en dat is in dit geval niet zo erg. Ik moest wel even wennen aan het virtual reality element, maar dat kwam op zich wel goed.

Door een relatief domme stunt belandt Emika Chen in het Warcross gedruis in Tokyo. Vanaf daar begint het verhaal echt te lopen. Het is spannend en zetje ook aan tot nadenken. Hoe ver kun je gaan om het menselijk brein te laten sturen door virtual reality? En in hoeverre moet je dat willen en toestaan?

Ik moest nog wel wennen aan het virtual reality element, want wat gebeurde er nou echt en wat in een virtuele wereld? Ondanks dit leest het boek vlot weg en lees je het zo uit. Ik ga het vervolg, Wildcard, zeker ook lezen.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.