Recensie: M. J. Arlidge – Pluk Een Roos (Helen Grace #3)

Posted januari 23, 2018 by Laurie in Recensies, Thrillers / 0 Comments

In september was ik begonnen aan de Helen Grace serie van M. J. Arlidge. Na het tweede deel had ik echter even een break nodig, dus schoof ik de serie even opzij. Na weer een tegenvallende thriller besloot ik dat het tijd was om weer verder te gaan met deze serie, en wel met deel 3.

Samenvatting van het boek

Ruby is ontvoerd en wordt vastgehouden in een kelder. Ondertussen wordt er op het strand een lijk gevonden. Al snel blijkt er een verband te zijn tussen het gevonden meisje op het strand en Ruby. Aan inspecteur Helen Grace en haar team de taak dit verband te vinden en de dader te pakken zien te krijgen. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot. Zijn ze nog op tijd om Ruby te redden?

Mening

Zoals we van M. J. Arlidge gewend zijn, leest ook Pluk Een Roos vlot weg. De hoofdstukken zijn weer kort, wat het tempo er goed in houdt. Toch duurde het wel even voor ik het boek uit had. Het boek is zeker spannend, maar houdt dezelfde formule aan als de vorige twee delen. Jammer.

Alhoewel, er is toch iets anders aan dit boek. In Pluk Een Roos krijg je meer te zien van wat het slachtoffer allemaal doormaakt. Sterker nog, er wordt ook iemand anders gevolgd die misschien nog wel eens heel belangrijk kan zijn. Dit gebeurde in de vorige delen niet. Dit is weer zo’n boek wat gewoon goed is en waar je niet veel over kunt vertellen. Mede doordat er gedurende de hele serie dezelfde opbouw wordt gebruikt.

Eindoordeel

Al met al is dit boek een goed in elkaar zittende thriller die weer lekker weg leest. Toch is het geen binge read voor mij. Ik waardeer Pluk Een Roos met vier sterren en ik ga de rest van de serie zeker wel lezen. Maar niet achter elkaar.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.