Recensie: Lisa Williamson – Wie Is Nou Normaal?

Posted juni 28, 2018 by Laurie in Middle-grade, Recensies, Young Adult / 0 Comments

Vorig jaar kwam ik ergens op een blog een recensie van het boek Wie Is Nou Normaal? van Lisa Williamson tegen. Sorry betreffende blogger, ik kan me niet meer herinneren wie je was. Wat ik me wel kan herinneren is dat ik het boek zeer interessant vond klinken. Toch heeft het nog bijna een jaar geduurd voor ik het boek uiteindelijk las.

Recensie: Lisa Williamson – Wie Is Nou Normaal?Wie is nou normaal? by Lisa Williamson, Lydia Meeder, Barbara Zuurbier
Pages: 309
Published by Lemniscaat on September 9, 2016
Goodreads
four-stars

Het hartveroverende verhaal van een jongen die een meisje wil zijn.

David weet al zijn hele leven dat hij een meisje wil worden. Maar alleen zijn twee beste vrienden delen zijn geheim - zelfs zijn ouders hebben geen idee. Leo komt van een andere school. Er is daar iets gebeurd waar hij niet over wil praten. Maar als Leo het op een dag voor David opneemt en een jongen tegen de grond slaat, ontwikkelt zich een bijzondere vriendschap tussen de twee jongens, die ieder een groot geheim met zich meedragen.

 


Toen ik begon met lezen, was het al meteen duidelijk welke kant het verhaal op zou gaan. Immers, dat wist je ook al een beetje vanuit de synopsis. Het boek leest makkelijk weg, maar toch was er iets verwarrends aan.

Het verhaal wordt verteld vanuit David en Leo. Echter is het niet duidelijk wie we volgen en soms vroeg ik me dat echt af. Het werd wel duidelijker, maar toch vond ik dat, zeker in het begin, verwarrend.

Het boek is op de markt gezet als een young adult, maar het taalgebruik en de leeftijd van de personages vind ik meer bij een middle-grade passen. Nee, dit bedoel ik zeker niet slecht, want het onderwerp dat wordt aangesneden is belangrijk voor beide doelgroepen.

Want, waneer ben je nou normaal? Kun je wel “normaal” zijn? Want, wat is dat nou eigenlijk, normaal? Deze vraag komt in Wie Is Nou Normaal? ruimschoots aan bod. Evenals de ontwikkeling die de personages doormaken rondom dit vraagstuk. Ik kan hier verder niet te veel over zeggen in verband met spoilers.

Al met al een heel fijn boek dat lekker wegleest, maar toch een heel belangrijke vraag ter sprake brengt.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.