Recensie: Lesley Livingston – Onoverwinnelijk

Posted juni 14, 2018 by Laurie in Recensies, Young Adult / 1 Comment

Vorig jaar kwam Lesley Livingston naar YALFest en daarna kocht ik eindelijk Onverschrokken. Nadat ik dit boek in november eindelijk had gelezen, was het tijd om te wachten op het vervolg. En wat een vervolg.

Recensie: Lesley Livingston – OnoverwinnelijkOnoverwinnelijk by Lesley Livingston
Series: The Valiant #2
Pages: 384
Published by Best of YA on February 14, 2018
Also by this author: Onverschrokken, The Triumphant
Also in this series: Onverschrokken, The Triumphant
Goodreads
four-stars

Onoverwinnelijk van Lesley Livingston Het spannende vervolg op Onverschrokken.

Wees moedig, gladiatrix... En op je hoede. Zodra je de liefde van Caesar voor je gewonnen hebt, zul je je de haat van zijn vijanden op de hals halen.

Fallon was gewaarschuwd. Nu ze het volk van Rome voor zich heeft gewonnen als Caesars zegevierende gladiatrix, moet ze de prijs daarvoor betalen. Samen met haar krijgszusters belandt ze in een onheilspellend conflict met een rivaliserende gladiatoracademie. Niet alleen Fallons hart - en haar liefde voor Cai - staat op het spel, maar het hart van het hele Romeinse Rijk.Wanneer duister verraad en een verdorven machtsstrijd haar zwaarbevochten vrijheid in gevaar brengen, kan Fallon nog maar één ding doen om haar zusters en zichzelf te redden. Ze zoekt haar toevlucht tot een lang vergeten mythische stam: de Amazones.

Mijn mening
Net als zijn voorganger leest Onoverwinnelijk vlot weg. Ik had het hierdoor ook binnen een paar dagen uit. Het avontuur in Onoverwinnelijk was ook groot, maar ik vond er wel minder gebeuren dan in Onverschrokken. Natuurlijk, ik snap wel dat de groep naar een doel werkte, maar in het vorige boek zaten naar mijn idee meer events. Nee, dit is geen kritiekpuntje, maar gewoon een veronderstelling.

Sommige dingen zag ik ook echt wel aankomen. Dit zorgde voor een ietwat voorspelbaar element. Dit was soms wel jammer, maar wederom niet vervelend. De laatste onthulling zag ik echter niet aankomen. Al met al is het verhaal van Fallon en de andere meiden van de Ludus Achillea mooi afgerond, want ik denk niet dat er nog een derde deel zal komen.

Wat vond jij van de duologie over Fallon en alle andere gladiatrices?

Tags:


One response to “Recensie: Lesley Livingston – Onoverwinnelijk

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.