Recensie: Laini Taylor – Dromendochter (Daughter Of Smoke and Bone 1)

Posted juli 19, 2019 by Laurie in Recensies, Young Adult / 1 Comment

Dromendochter van Laini Taylor stond al een flink tijdje klaar om te lezen. Ook dat kwam er deze vakantie pas van. Het is heel anders dan Zonderling, in zowel verhaal als schrijfstijl.

Recensie: Laini Taylor – Dromendochter (Daughter Of Smoke and Bone 1)Dromendochter by Laini Taylor
Series: Daughter of Smoke and Bone #1
Format: Paperback
Pages: 368
Genres: Young Adult
Published by Boekerij on September 27, 2011
ISBN: 9789022564172
Also by this author: Strange the Dreamer, Zonderling, Sterrenlicht, Dreams of Gods and Monsters
Also in this series: Sterrenlicht, All American Boys, Dreams of Gods and Monsters
Goodreads
four-stars

Over de hele wereld verschijnen zwart geschroeide handafdrukken op deurposten De tandenvoorraad van de duivel slinkt gevaarlijk hard En in Praag wordt een jonge vrouw meegesleurd in een wrede oorlog. Karou studeert kunstgeschiedenis en vult haar schetsboeken met monsters die al dan niet bestaan. Ze verdwijnt regelmatig voor mysterieuze 'klusjes' en spreekt een heleboel talen, waaronder een aantal niet-menselijke. En haar helderblauwe haar is níét afkomstig uit een flesje. 'Wie ben ik?' dat is de vraag die Karou dag en nacht achtervolgt. En ze staat op het punt erachter te komen.

Ik wist niet wat ik van Dromendochter moest verwachten. Het is een hele andere setting dan Zonderling, een mix tussen de echte wereld en een fantasiewereld. Het boek heeft als basis Praag, maar Karou moet voor allerlei klusjes, die te maken hebben met tanden, naar alle uithoeken van de wereld. Dan gebeurt er iets waardoor alles verandert.

Op dat moment treedt Akiva meer naar voren en hij heeft de sleutel tot Karou haar ware zelf. Zowel Karou als Akiva zijn fijne personages en beide zorgden ervoor dat ik Dromendochter bijna in een dag uit las. De schrijfstijl van Taylor is minder ingewikkeld en poëtisch dan in Zonderling, maar beslist niet minder mooi.

Minpuntje? Dat het laatste deel van de serie nooit vertaald is. Ik ga de rest zeker lezen, want ik denk niet dat de overgang van Nederlands naar Engels heftig zal zijn bij deze serie. Het boek gaf me niet het 5-sterren gevoel, maar ik ben blij dat ik het heb gelezen en het van mijn TBR af is.

Tags: ,


One response to “Recensie: Laini Taylor – Dromendochter (Daughter Of Smoke and Bone 1)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.