Recensie: Katherine Center – Mijn Leven Na Jou

Posted augustus 26, 2019 by Laurie in Recensies, Roman / 0 Comments

Het boek Mijn leven na jou van Katherine Center trok meteen mijn aandacht toen ik het ergens voorbij zag komen. Het verhaal klonk interessant en emotioneel, al hoopte ik niet dat het heel erg zou lijken op Voor jou van Jojo Moyes. Over dit boek schrijf ik een bullet point recensie waarin ik laat zien of deze hoop werkelijkheid werd of dat dit een heel ander boek is.

Recensie: Katherine Center – Mijn Leven Na JouMijn leven na jou by Katherine Center
Format: Paperback
Pages: 352
Genres: Feelgood, Roman
Published by Boekerij on June 13, 2019
ISBN: 9789022582428
Goodreads
four-stars

‘Katherine Center weet als geen ander hoe ze de lezer moet boeien en vasthouden.’ Graeme Simsion, auteur van Het Rosie project

Voor de lezers van Rosie Walsh, Nicholas Sparks en Jojo Moyes

Het leven lacht Margaret Jacobsen toe. Ze is net afgestudeerd, heeft nu al een geweldige baan, en haar vriend Chip is alles wat ze maar kan wensen. Maar op de dag dat al Maggies dromen uit lijken te komen, begint een nachtmerrie: Chip, een jonge piloot, neemt haar mee in een vliegtuig om haar hoog in de lucht een aanzoek te doen. Maar het vliegtuig crasht. Chip heeft geen schrammetje, Maggie een dwarslaesie…

Als Maggie bijkomt in het ziekenhuis, hoort ze dat ze misschien nooit meer zal kunnen lopen, en dat is het begin van een lange weg, vol tegenslagen, maar ook vol hoop. Ze leert dat de nieuwe Maggie misschien anders is dan ze zich had voorgesteld, maar dat ze sterker is dan ze ooit had kunnen denken, en dat je steun en liefde op de meest onverwachte plekken kan tegenkomen.

De pers over Katherine Center

‘Sympathieke personages die het gevecht aangaan met de problemen die het leven op hun pad gooit. Een wijs boek dat alle tekenen van een bestseller vertoont.’ Booklist

‘Dit is niet alleen een verhaal over een familietragedie, het is vooral een les om zoveel mogelijk uit het leven te halen.’ Publishers Weekly

  • Het begin was goed uitgewerkt, je leest over Margaret en Chip die een vliegtuig ongeluk krijgen. Je leest over de oorzaak en de gevolgen.
  • Daarna zie je Chip nauwelijks meer, hij maakte me echt boos. Vooral om iets wat hij later doet en zegt, maar daar ga ik niet over uitweiden.
  • De moeder van Margaret werkte op mijn zenuwen.
  • Je weet gewoon dat er familie drama om de hoek komt kijken, Mijn leven na jou vormt daar geen uitzondering op.
  • Ian, de Schotse fysiotherapeut, lijkt echt een eikel.
  • Ik had het idee dat er een beetje gehaast naar het einde toe werd gewerkt, wat jammer is. Het einde had misschien wat meer uitgewerkt kunnen worden.
  • Voor mij was de balans tussen het einde en de rest van het boek een beetje zoek.
  • Mijn leven na jou is heel anders dan Voor jou van Jojo Moyes, hoewel ik dat boek beter vond. Toch las dit boek ook fijn en krijgt het 4 sterren.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.