Recensie: Jess Rothenberg – The Kingdom

Posted september 2, 2019 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

The Kingdom van Jess rothenberg stond al een flink tijdje op mijn wil ik lezen lijstje. De Nederlandse versie wel te verstaan. Ik besloot echter dit boek in het Engels te luisteren omdat er interview fragmenten in zouden zitten en dat werkt voor mij niet altijd even goed als ebook. Om daar zeker van te zijn downloade ik een monstertje op Kindle en besloot daarna het luisterboek erbij te pakken. Om The Kingdom hangt een flinke hype, maar is het boek die hype wel waard?

Recensie: Jess Rothenberg – The KingdomThe Kingdom by Jess Rothenberg
Format: Audiobook
Narrator: Amy Landon
Length: 9 hours, 0 minutes
Genres: Young Adult
Published by Pan Macmillan on May 28, 2019
ISBN: 9781509899388
Goodreads
three-half-stars

Welcome to the Kingdom… where ‘Happily Ever After’ isn’t just a promise, but a rule.

Glimmering like a jewel behind its gateway, The Kingdom™ is an immersive fantasy theme park where guests soar on virtual dragons, castles loom like giants, and bioengineered species―formerly extinct―roam free.

Ana is one of seven Fantasists, beautiful “princesses” engineered to make dreams come true. When she meets park employee Owen, Ana begins to experience emotions beyond her programming including, for the first time… love.

But the fairytale becomes a nightmare when Ana is accused of murdering Owen, igniting the trial of the century. Through courtroom testimony, interviews, and Ana’s memories of Owen, emerges a tale of love, lies, and cruelty―and what it truly means to be human.

The Kingdom begint direct met een interview fragment waarin je nog redelijk in het duister tast. Na dat fragment wordt er anderhalf jaar teruggegaan in de tijd, waarin je de personages en het hele pretpark langzaamaan leert kennen. Je leest vanuit het perspectief van Ana, een fantasist die de gasten van het pretpark moet vermaken. Ana is een androïde, maar ik had niet het gevoel dat het een androïde was. Ana vertoonde veel menselijke trekjes waardoor ze me heel erg aan Iko uit The Lunar Chronicles doet denken. Alleen vind ik Iko leuker.

Het duurde even voor ik echt in het verhaal zat. Er is een moord gepleegd, maar wie is de dader? Ik had werkelijk waar geen idee en ik had meerdere verdenkingen. Zo gebeurde er nog wel meer dingen met personages waarvan ik niet wist hoe het nou zat. Dat is zeker goed, maar ik had dingen liever anders gezien.

Toch kon dit boek niet helemaal aan de hype en mijn hoge verwachtingen tippen. Ik had verwacht omver te zullen worden geblazen, maar dat gebeurde niet. Het boek luisterde lekker weg en het bleef ook boeien, maar alles wat er uiteindelijk gebeurde zag ik als logische gevolgen op de hele situatie. The Kingdom heeft de hype gedeeltelijk waar kunnen maken en het concept is uniek, maar voor mij was het geen wow-boek.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.