Recensie: Jennifer L. Armentrout – Onyx (Lux #2)

Posted augustus 5, 2018 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

Eerder deze zomer las ik Obsidian van Jennifer L. Armentrout. Dit was het eerste deel van de Lux serie en ik was verkocht. Nu werd het dan eindelijk tijd voor deel 2.

Recensie: Jennifer L. Armentrout – Onyx (Lux #2)Onyx by Jennifer L. Armentrout
Series: Lux #2
Pages: 432
Published by Zomer & Keuning on July 10, 2018
Also by this author: Obsidian, Het probleem met voor altijd, Opal, Oblivion, Origin, Opposition, Half-Blood, The Darkest Star, Als morgen niet bestaat, Wacht op mij, Witheet, The burning shadow, Shadows
Also in this series: Obsidian, Opal, Oblivion, Origin, Opposition, Shadows
Goodreads
five-stars

three-half-flames

Katy valt tegen beter weten in steeds meer voor Daemon, terwijl het juist van het grootste belang is dat niemand weet dat zij met elkaar verbonden zijn. Dat zou namelijk haar dood worden. En die van Daemon net zo goed, trouwens. Ze moet tegen hem liegen om bij hem uit de buurt te blijven, hoe zwaar haar dat ook valt.


Onyx begint waar Obsidian eindigde. Op deze manier zit je meteen weer in het verhaal, heerlijk. Je hoeft je dus niet af te vragen wat er in het vorige deel ook alweer was gebeurd. Dat alle delen hier binnen twee maanden worden uitgegeven levert daar zeker ook een bijdrage aan.

Al heel snel wordt duidelijk dat deze serie een duistere wending neemt. Het wordt ook al heel snel duidelijk dat hetgeen er in het vorige boek is gebeurd ver strekkende gevolgen heeft. View Spoiler »

In het begin bestond het verhaal vooral uit het oude vertrouwde getouwtrek tussen Katy en daemon, maar zo rond halverwege het boek veranderde alles. En zie ik daar nou een love triangle? Misschien. Maar wat ik wel kan zeggen is dat in Onyx niets is wat het lijkt. Is iedereen eigenlijk wel te vertrouwen? Ook daar moet je zelf achter komen.

Wederom leest Onyx als een trein en die gruwelijke cliffhanger maakt me heel erg nieuwsgierig naar Opal. Gelukkig hoeven we nog maar tot 25 september te wachten en gelukkig heb ik deze ook al vooruit besteld. Dat is misschien een beetje dom geweest, want in die week ben ik jarig. Tja, hebberig he ­čśë

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.