Recensie: Jennifer Armentrout – The Burning Shadow

Posted oktober 24, 2019 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

Begin deze maand verscheen The burning shadow van Jennifer Armentrout, het vervolg op The darkest star. Ik was hier heel benieuwd naar, want het duo Evie en Luc wist mij nog niet zo te overtuigen. Konden ze dat in dit deel wel?

Recensie: Jennifer Armentrout – The Burning ShadowThe burning shadow by Jennifer L. Armentrout
Series: Origin #2
Format: Paperback
Pages: 456
Genres: Young Adult
Published by Z&K on Ocotber 8, 2019
ISBN: 9789401915878
Also by this author: Obsidian, Het probleem met voor altijd, Onyx, Opal, Oblivion, Origin, Opposition, Half-Blood, The Darkest Star, Als morgen niet bestaat, Wacht op mij, Witheet, Shadows
Also in this series: The Darkest Star
Goodreads
four-stars

Jennifer L. Armentrout is op dreef met de Origin-serie, waarin ‘The burning shadow’ het tweede deel is. In dit boek is voor Evie niets meer hetzelfde. In ‘The darkest star’, het eerste deel van de serie, heeft ze opper-Luxen Luc ontmoet. In ‘The burning shadow’ kan ze zich daar niets van herinneren. Evie is een paar maanden uit haar geheugen kwijt. Op zoek naar het antwoord op de vraag wie ze is en wie ze was, belandt ze steeds dieper in de wereld van de Luxen. En ze zal al snel ontdekken dat als je daar eenmaal in zit, je er niet zo makkelijk meer uit komt. De Origin-serie is een zijdelings vervolg op de Lux-serie, waarmee Jennifer L. Armentrout zichzelf voorgoed op de kaart zette als fantasyauteur. Haar fans hadden nog niet genoeg van de wereld die ze creëerde. Zijzelf gelukkig ook niet.

Eerlijk? Het antwoord is nee. Evie en Luc zijn het voor mij gewoon net niet als stelletje. Ik vind Katy en Daemon een stuk leuker en laten we in dit deel ook weer meer Daemon krijgen.

The burning shadow begint, net als bij de Lux serie, waar het vorige deel eindigt. Fijn, want zo zit je direct weer in het verhaal. Ik weet niet hoe, maar Armentrout verzint iedere keer weer nieuwe dingen om de wereld van de luxen en origins verder te ontwikkelen. Zo ook in The burning shadow. Daarnaast komen we weer heel veel oude bekenden tegen en dat is echt leuk. De nieuwelingen en oude bekenden kunnen ook goed met elkaar overweg, wat het verhaal ook erg fijn maakt om te lezen.

Kortom: The burning shadow leest weer als vanouds, maar het haalt het net niet bij de Lux serie.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.