Recensie: Esther Walraven – Daan & Nadia

Posted april 16, 2018 by Laurie in Recensies, Young Adult / 1 Comment

Sinds het boek Daan & Nadia verschenen was, werd mijn aandacht er steeds al naartoe getrokken. Het kwam er telkens niet van om het boek ook echt te lezen, tot ik twee weken geleden op Tenerife zat. Ik was in het begin een beetje huiverig omdat ik bang was dat dit een parodie zou zijn op Zac & Mia. Kreeg ik gelijk, of wist dit boek mij toch te verrassen?

Laat ik meteen maar met een positief punt beginnen. Bij de eerste paar zinnen zit je meteen in het verhaal van Daan. Je maakt mee hoe het mis gaat en je wordt meegenomen in de medische molen waar hij vervolgens doorheen gaat. Dat vind ik juist fijn in een boek. Nadia was een ander verhaal, want je had echt geen idee wat er met haar aan de hand was. Daar kwam je later achter.

Het verhaal heeft een hoog verteltempo en daar is niets mis mee. Het maakt dat het boek juist lekker weg leest, ook al is het verhaal heftig. Gaandeweg zie je dat nadia een enorme ontwikkeling doormaakt en dat is ook mooi om te zien.

En ja, dat einde. Wat kan ik daar nou over zeggen? Niets, want dan geef ik alles weg. Wel miste ik hier iets. Ik vond het verhaal van Nadia minder mooi afgerond, ik bleef achter met een aantal vragen. Onder andere met de vraag wat er nu gaat gebeuren. Hierdoor krijgt Daan & Nadia nét geen 5 sterren. En die Zac & Mia parodie? Nee, die was dit boek niet. Het heeft mij dus zeker weten te verrassen.

Tags:


One response to “Recensie: Esther Walraven – Daan & Nadia

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.