Recensie: Dani Atkins – Zonder Mij

Posted juli 10, 2019 by Laurie in Recensies, Roman / 2 Comments

Onlangs verscheen er een nieuw boek van Dani Atkins. Met de boeken van deze auteur heb ik wisselende ervaringen. Zo vond ik Versplinterd echt helemaal niets en Duet Met Jou weer heel goed. Wat zou ik van Zonder Mij vinden?

Recensie: Dani Atkins – Zonder MijZonder Mij by Dani Atkins
Format: Paperback
Pages: 432
Genres: Roman
on May 7, 2019
ISBN: 9789026147296
Also by this author: Duet met jou, Versplinterd
Goodreads
four-stars

Maddie heeft alles wat ze zich kan wensen: een heerlijk leven, een goede relatie, ze is net zwanger en gaat trouwen. Maar dan is door een noodlottig ongeluk opeens alles anders.

Zes jaar later ontwaakt Maddie uit een coma. Langzaamaan wil ze voorzichtig haar leven weer oppakken, maar hoe doe je dat als voor jou alles in een oogwenk veranderd is terwijl voor iedereen die je kent het leven zes jaar lang is doorgegaan?

Opnieuw een schitterende en meeslepende roman van Dani Atkins, de auteur van ‘Versplinterd’ en ‘Duet met jou’.

De boeken van Dani Atkins zijn voor iedereen die ook geniet van de romans van Jojo Moyes en Santa Montefiore.

Ik sloeg dit boek open met hoge verwachtingen, met dank aan de goede recensies die ik al las. Deze verwachtingen werden ruimschoots waargemaakt. Ik kon niet meer stoppen met lezen.

In het begin van Zonder Mij lees je over Maddie die bezig is met het voorbereiden van haar bruiloft. Ze denkt dat ze gevolgd wordt en ze steekt in paniek een kruispunt over. Daarna springen we meteen zes jaar verder in de tijd, want door de klap van het ongeluk raakt ze in coma. Maddie denkt dat ze maar heel kort buiten bewustzijn is geweest, maar dat was het toch niet.

Je merkt dat Maddie dolgraag de waarheid wil weten, maar dat iedereen in het verhaal bang is haar deze te vertellen. Uiteindelijk revalideert ze verder en komt ze stukje bij beetje achter de waarheid. Naast Maddie leer je Ryan en Chloé kennen en die blijken een hele belangrijke rol te spelen in het leven van Maddie.

Zonder Mij is geschreven vanuit zowel Maddie in het heden als Chloé in het verleden en het heden. Op deze manier leer je Chloé beter kennen en kom je achter de beweegredenen van haar gedachten en acties.

Alleen blijft het noodlot de personages niet bespaard, het slaat opnieuw toe. Ook in deze situatie zie je hoe belangrijk Maddie, Ryan en Chloé voor elkaar zijn en je ziet de groei die ze alle drie doormaken. En dan dat einde. Tja. Ik moet daar mijn vraagtekens bij zetten. Kan zoiets überhaupt wel? Ondanks dat was Zonder Mij weer een goede ervaring met het werk van Dani Atkins en was het moeilijk weg te leggen.

Tags:


2 responses to “Recensie: Dani Atkins – Zonder Mij

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.