Recensie: Colleen Hoover – Sterrenregen

Posted oktober 5, 2019 by Laurie in Recensies, Young Adult / 1 Comment

Afgelopen mei las ik Sterrenhemel van Colleen Hoover. Dit boek las ik binnen een paar uur van begin tot eind uit, maar ik wachtte even met Sterrenregen. Nu was de tijd dan daar en ik pakte dit boek op.

Recensie: Colleen Hoover – SterrenregenSterrenregen by Colleen Hoover
Series: Hopeless #2
Format: Paperback
Pages: 320
Genres: Young Adult
Published by Zomer & Keuning on October, 2014
ISBN: 9789401902687
Also by this author: It Ends with Us, 9 november, Mijn belofte aan jou, Sterrenhemel, Too late, Verity
Also in this series: Sterrenhemel
Goodreads
four-stars

Sterrenregen van Colleen Hoover: Holders kant van het verhaal. Dean Holder heeft twee mensen ontzettend in de steek gelaten: zijn zus, Lesslie, en zijn vroegere buurmeisje, Hope. Er flakkert voor het eerst in tijden weer iets van hoop in hem op als hij bij de supermarkt een meisje tegenkomt dat sprekend lijkt op het buurmeisje dat hij jaren geleden voor het laatst heeft gezien. Maar ze stelt zich voor als Sky. En hoe hij ook zijn best doet, ze lijkt zich hem of hun verleden niet te herinneren. Is dit wel de echte Hope? Op een gegeven moment wordt hij zo verliefd op haar dat hij niet meer weet of hij dat nou wil of niet.

Er is een reden dat ik even wachtte met Sterrenregen en die reden is vrij simpel. Het is precies hetzelfde verhaal als dat van Sterrenhemel, maar dan vanuit het perspectief van Holder. Dat vond ik zowel een pluspunt als een mankement aan dit boek.

Het pluspunt is dat je weet dat er meer achter Holder zit en dat hij ook een verleden heeft. Dit verleden kwam in Sterrenregen naar voren en je kreeg nog meer van zijn softe kant te zien. Je ziet dat Holder het moeilijk heeft met de dood van zijn zus en in dit boek zie je hoe hij dit een plekje probeert te geven.

Het mankement aan Sterrenregen is dat je precies hetzelfde verhaal leest als in Sterrenhemel en je dus al weet wat er staat te gebeuren. Het verhaal was dus niet verrassend voor me. Het las weer net zo snel als Sterrenhemel en ik had het dus ook zo uit. Waarschijnlijk komt dat ook doordat het niet vernieuwend was.

Al met al was Sterrenregen een geslaagd boek, maar vond ik het niet vernieuwend. Sterrenhemel gaf ik 5 sterren, Sterrenregen krijgt er van mij 4.

Tags:


One response to “Recensie: Colleen Hoover – Sterrenregen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.