Recensie: Chinouk Thijssen – Hij Is Van Mij

Posted december 29, 2017 by Laurie in Recensies, Thrillers, Young Adult / 0 Comments

© Foto: Bol.com

De laatste tijd probeer ik wat meer boeken te lezen die ik al een tijdje klaar heb liggen. Hij Is Van Mij is zo’n boek wat ik in de zomer van 2016 heb gekocht, maar nu pas heb opgepakt. Het is tevens mijn eerste ervaring met een boek van Chinouk Thijssen. En ja, dit beviel mij uitstekend!

Samenvatting van het boek

Wanneer Zara een nieuwe baan krijgt als manager bij een filiaal van de winkelketen Next View, ontmoet ze Arthur. Ze valt als een blok voor hem en Arthur voor haar. Maar, zij is niet de enige die Arthur voor zich wil winnen. Iemand probeert Zara gek te maken en Arthur van haar af te pakken. Wie is het toch en zal het diegene lukken?

Mening

Laat ik meteen maar met de deur in huis vallen. Dit boek leest als een trein, ik had het binnen twee dagen uit. Een goede Christmas read dus. Hij Is Van Mij is een thriller die je niet weg kunt leggen. Chinouk heeft een vlotte schrijfstijl en het is absoluut niet ingewikkeld.
Zoals het hoort bij een thriller, wordt je in Hij Is Van Mij meerdere malen op het verkeerde been gezet. Wie zit er toch achter die bedreigingen? Mijn eerste verdenkingen waren heel erg cliché, maar niets blijkt minder waar. Ik had de ontknoping echt niet zien aankomen.
Het enige minpuntje aan Hij is Van Mij is dat het eind niet mooi rond is. Ik bleef na het lezen nog met een aantal vragen achter en daar kan ik me flink aan irriteren. Is dit het dan, of is er ergens toch nog een andere afloop, maar zit deze niet meer in het verhaal? Ik weet natuurlijk niet met welke intentie Chinouk dit einde heeft geschreven, maar als het verhaal het toelaat zou ik er nog een epiloog achteraan hebben geplakt. Gewoon voor het geheel, om het einde mooi rond te maken. Ik heb nu het gevoel dat het verhaal nog niet helemaal compleet is en dat vind ik jammer.

Eindoordeel

Hij Is Van Mij is een razend spannende thriller waarin je meerdere malen op het verkeerde been wordt gezet. Ik raad hem wel aan voor YA lezers vanaf 16 jaar, want sommige dingen kunnen misschien te veel angst oproepen bij de wat jongere lezers. Het boek leest lekker en vlot weg, ik had hem in ongeveer 24 uur uit met Kerstverplichtingen tussendoor. Het enige wat ik jammer vond was dat het einde voor mij niet helemaal rond was. Het voelde niet compleet en af. Na het lezen zat ik nog met vragen en dat vind ik jammer. Misschien was het de intentie, dat weet ik natuurlijk niet. Al met al is Hij Is Van Mij een goede thriller welke ik waardeer met 4 sterren.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.