Recensie: Cassandra Clare – De IJzeren Engel (The Infernal Devices 1)

Posted juli 23, 2019 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

Nadat ik de eerste drie delen van The Mortal Instruments had gelezen, werd mij aangeraden om verder te gaan met The Infernal Devices. In mijn vakantie las ik De IJzeren Engel.

Recensie: Cassandra Clare – De IJzeren Engel (The Infernal Devices 1)De IJzeren Engel by Cassandra Clare
Series: The Infernal Devices #1
Format: Paperback
Pages: 464
Genres: Young Adult
Published by Moon on August 31, 2010
ISBN: 9789048826551
Also by this author: City of Bones, City of Ashes, City of Glass, Clockwork Prince, Clockwork Princess
Also in this series: Clockwork Prince, All American Boys, Clockwork Princess
Goodreads
five-stars

Tessa's gerieflijke leventje van het New York in 1878 eindigt abrupt wanneer haar voogdes sterft. Tessa wordt naar haar broer in Londen gestuurd, maar voordat zij daar aankomt is ze ontvoerd door de Zwarte Zusters, die haar dwingen zich te bekwamen in een vreemde gave, waarvan ze niet eens wist dat ze die had: transformeren. Ze wordt gered door de superknappe en gevatte Will, die haar naar de Schaduwjagers brengt...

In het begin moest ik erg wennen aan De IJzeren Engel. De personages waren anders, de tijd was anders en de plaats was anders. Ik moest wennen aan Tessa en de andere personages en aan hun deftige manier van praten. Om die reden las De IJzeren Engel veel minder snel dan The Mortal Instruments.

Daarnaast lag het tempo in het verhaal van De IJzeren Engel wat lager. Ook hier moest ik erg aan wennen en soms vond ik het te traag gaan. Het was dan ook ver in het boek voor ik het echt goed begon te vinden. Een reeks ontwikkelingen, twists en andere gebeurtenissen zorgden hiervoor en uiteindelijk kon ik niet anders dan dit boek 5 sterren geven. Ik hoop wel dat de andere delen in deze trilogie minder traag zijn, want dit is best zonde.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.