Mini-recensie: Carolien Spaans – Doet sneeuw pijn

Posted september 11, 2019 by Laurie in Non-fictie, Recensies / 0 Comments

Het vierde boek dat ik las van de shortlist van de Hebban debuutprijs was Doet sneeuw pijn van Carolien Spaans. Dit is een non-fictie boek en er valt weinig over te vertellen. Want het is immers non-fictie.

Mini-recensie: Carolien Spaans – Doet sneeuw pijnDoet sneeuw pijn by Carolien Spaans
Format: Paperback
Pages: 208
Genres: Non-fictie
Published by Lebowski on August 14, 2018
ISBN: 9789048844180
Goodreads
three-stars

Eindelijk hebben ze elkaar gevonden, Carolien en Jean Michel. Ze beginnen een leven samen, wat niet altijd even makkelijk is. Ze krijgen een prachtige zoon. Dan gaat Jean zoals elk jaar skiën met zijn vrienden en dit keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat opnieuw gevuld moet worden. Maar hoe? Doet sneeuw pijn is een boek over de liefde tussen twee gewone mensen, een ondenkbaar verlies en de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

Carolien Spaans verloor haar man Jean bij een ski-ongeluk in Zwitserland. In Doet sneeuw pijn vertelt zij over hun leven samen en over het leven na de dood van Jean. Ze moet door, voor zichzelf, voor Jean en vooral voor hun zoontje.

Het boek leest vlot weg, het bevat korte hoofdstukken. Ik zie het meer als een lekker wegleesboek voor even snel tussendoor dan als echt een diepgaand verhaal. Natuurlijk is het thema diepgaand, rouwverwerking, maar het is vlot geschreven – gelukkig maar. Doet sneeuw pijn had ik zo uit, maar ik zie dit niet als een goede kanshebber voor de debuutprijs.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.