Recensie: Amy Ewing – The White Rose (The Lone City #2)

Posted maart 2, 2018 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

Ik heb dit boek een hele tijd voor me uit geschoven, want ik durfde niet. Zou dit deel net zo goed zijn als het eerste deel, The Jewel? Of zou dit heel erg tegenvallen? De afgelopen week sloeg ik het boek dan eindelijk open en in deze recensie kun je lezen of mijn angsten vooraf gegrond waren of niet. Let op: Spoilers van The Jewel in de samenvatting!

Boekgegevens

Titel: The White Rose
Vertaald van: The White Rose
Auteur: Amy Ewing
Publicatiedatum: 15 november 2017
Uitgeverij: Young & Awesome
ISBN: 9789025873752
Aantal pagina’s: 251

Samenvatting van het boek

Nadat Violet samen met Ash Lockwood is betrapt, worden ze beiden opgesloten. Ze moeten zien te ontsnappen, maar hoe dan? Dan komt er hulp uit onverwachte hoek. Zal het hen lukken om in The Farm te komen, zoals Lucien had beloofd? Ze moeten Raven ook nog meenemen. Tijdens deze tocht ontmoeten Violet, Raven en Ash leden van het genootschap van The Black Key. Wie zijn deze mensen en wat zijn ze van plan? En wat is er toch met Raven aan de hand? Als er iets gebeurt met Raven, moet Violet het leven van haar beste vriendin proberen te redden. In dit deel van The Lone City komt Violet tot de ontdekking dat ze meer is dan een surogaat en wat ze allemaal nog meer kan. Lukt het haar om haar krachten onder controle te krijgen?

Mening

Net als The Jewel leest The White Rose vlot weg. De opbouw van het boek is ook hetzelfde. Afgelopen december heb ik The Jewel – Opgesloten, het tussenboekje, gelezen en dat was een verstandige keuze. Had ik dat niet gedaan, dan wist ik helemaal niet wat Raven allemaal bedoelde en wat ze met haar hadden gedaan. In The White Rose wordt daar eigenlijk amper op teruggekomen. In dit boek leer je Raven wel beter kennen dan in The Jewel, maar dat heeft ook met het verhaal te maken.
Ik moet eerlijk toegeven dat dit boek een beetje last heeft van het “tweede deel syndroom”. Er gebeurt niet heel veel en het is minder spannend dan het eerste deel. Ik geloof wel dat dit de opmaat is voor het grote werk waar we in het laatste deel van deze trilogie meer van zullen lezen. Het einde doet mij in ieder geval weer snakken naar het volgende deel en ik hoop dat dat weer in november wordt uitgegeven.

Eindoordeel

Mijn angsten om The White Rose open te slaan waren niet geheel gegrond. Je kunt natuurlijk al een beetje voorspellen hoe het verhaal zich zal ontwikkelen, gezien het een tweede deel van een trilogie is. Vandaar dat dit boek ook wel een beetje last had van het zogenoemde “tweede deel syndroom”. Het was minder spannend dan The Jewel, maar vormt wel de opmaat naar The Black Key, wat volgens mij echt heel erg spannend en episch gaat worden. Het verhaal leest vlot door en het einde doet me al snakken naar het volgende deel. Kortom, Amy Ewing heeft een prima tweede boek geschreven dat ik waardeer met 4 sterren.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.