Recensie: Amy Ewing – The Jewel Opgesloten

Posted december 28, 2017 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

© Foto: Chicklit.nl

Afgelopen maart las ik The Jewel van Amy Ewing. Later dit jaar kwam de novelle Opgesloten uit. Omdat The White Rose, deel 2 van The Jewel, net is verschenen, leek het me een goed idee om deze novelle dan ook eindelijk eens te lezen.

Samenvatting van het boek

Opgesloten vertelt het verhaal van Raven, de beste vriendin van Violet en veilingnummer 192. In Opgesloten volgen we Raven in de eerste dagen na de veiling en zien we dat niet alle surogaten netjes worden behandelt.

Mening

Deze recensie zal heel kort zijn, wat heel goed bij het verhaal past. Opgesloten is namelijk een erg dun boekje. Dit dunne boekje is wel handig gebleken om te lezen. Hierdoor werd mijn geheugen even opgefrist, want het is immers ook weer even geleden dat ik The Jewel heb gelezen. In The Jewel lazen we alleen het verhaal van Violet, terwijl we in deze novelle Raven volgen. Ik denk dat dit expres is gedaan, want ik heb uit zeer betrouwbare bronnen vernomen dat Raven een grote rol gaat spelen in The White Rose.

Opgesloten leest weer lekker weg, net als The Jewel. Ik kan over zo’n dun boekje niet echt een goed onderbouwde mening vormen. Het zit gewoon goed in elkaar, punt.

Eindoordeel

Opgesloten is een boekje wat je heel snel uit hebt en wat ook lekker weg leest, net als The Jewel. Het is een goede manier om je geheugen weer even op te frissen voor je gaat beginnen aan The White Rose, zeker omdat Raven daar een grote rol in schijnt te spelen. Ik beoordeel The Jewel Opgesloten met vijf sterren.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.