(NL) Recensie: Teri Terry – Fractured (Slated #2)

Posted mei 20, 2019 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

Toen ik in februari Slated las, wist ik het meteen. Ik wilde verder met de rest van de trilogie. Teri Terry kwam dit jaar naar YALFest en om die reden kwam ik in aanraking met deze trilogie. Ik denk dat als ze niet naar YALFest was gekomen ik niet met deze boeken in aanraking was gekomen. Beviel Fractured me even goed als Slated? Dit boek verschijnt in juni in het Nederlands onder de titel Gebroken.

(NL) Recensie: Teri Terry – Fractured (Slated #2)Fractured by Teri Terry
Series: Slated #2
Pages: 330
Published by Speak on August 7, 2014
ISBN: 0142425044
Also by this author: Slated, Shattered
Also in this series: Slated, Shattered
Goodreads
five-stars

Perfect for fans of the dystopian settings of The Hunger Games and Divergent, the gripping second installment of the Slated trilogy is a riveting psychological thriller set in a future where violent teens have their memory erased as an alternative to jail.

When Kyla was slated, her memory was erased for good.Except it wasn’t.Not completely.She remembers years of working with Antigovernment Terrorists.She remembers acts of violence against the Lorders.But perhaps most important—she remembers Ben.If he’s alive, Kyla’s about to play a dangerous game between the Lorders and the AGT.Then again, every move in her new life is a gamble.

Fractured gaat direct verder waar Slated eindigde. Je zit daardoor direct weer in het verhaal en de vragen waarmee je zat komen weer naar boven. Echter gaat Fractured veel dieper dan Slated. In dit deel komen we namelijk veel meer te weten over deze dystopische wereld.

In Fractured zie je Kyla nog meer groeien, want ze krijgt steeds meer herinneringen terug. Tevens zie je hoe ‘verknipt’ deze maatschappij is en vooral ook hoe ongelooflijk verdeelt. Er zit ergens een ‘rotte appel’, maar wie is dat toch? Ergens wist ik het wel, maar toch kwam deze onthulling als een verrassing. In dit boek krijg je dus meer van het vorige leven van Kyla te zien, maar wel met Kyla als ‘gewist’ personage. De nieuwe personages zijn zeker een toegevoegde waarde voor het verhaal, vooral Camden en Katram.

Dit boek las wederom als een trein, ik had op een avond per ongeluk al driekwart gelezen en ik was dat helemaal niet van plan. Qua schrijfstijl is Fractured dus vergelijkbaar met Slated. Ik ga Shattered zo snel mogelijk lezen, maar deze krijgt dus weer 5 sterren.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.