(NL) Recensie: Stephanie Garber – Finale

Posted mei 16, 2019 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

Vorige week verscheen het slotdeel in de Caraval serie van Stephanie Garber. Ik had me voorgenomen om te wachten tot de Nederlandse vertaling zou verschijnen, maar met het oog op Yaltival op 30 juni besloot ik het boek toch alvast te lezen.

(NL) Recensie: Stephanie Garber – FinaleFinale by Stephanie Garber
Series: Caraval #3
Pages: 496
Published by Flatiron Books on May 7, 2019
ISBN: 1250157668
Also by this author: Caraval, Meester Legende
Also in this series: Caraval, Meester Legende
Goodreads
five-stars

Welcome, welcome to Finale, the third and final book in Stephanie Garber’s #1 New York Times bestselling Caraval series!

A love worth fighting for. A dream worth dying for. An ending worth waiting for.

It’s been two months since the Fates were freed from a deck of cards, two months since Legend claimed the throne for his own, and two months since Tella discovered the boy she fell in love with doesn’t really exist.

With lives, empires, and hearts hanging in the balance, Tella must decide if she’s going to trust Legend or a former enemy. After uncovering a secret that upends her life, Scarlett will need to do the impossible. And Legend has a choice to make that will forever change and define him.

Caraval is over, but perhaps the greatest game of all has begun. There are no spectators this time: only those who will win, and those who will lose everything.

Welcome, welcome to Finale. All games must come to an end…

Verwachtingen

Om eerlijk te zijn vind ik het een beetje lastig om mijn verwachtingen te verwoorden. Want wat kun je nou van een slotdeel verwachten als Caraval niet meer wordt gespeeld? Ik wist het niet. Wel wist ik dat we vanuit zowel Donatella als Scarlett zouden lezen. Ik hoopte vurig dat Scarlett zich had ontwikkelt als personage, want in Caraval vond ik haar een suffe muts. Ik ben aangenaam verrast.

Verhaal

Finale speelt zich twee maanden na de gebeurtenissen uit Meester Legende af. Desondanks zit je direct in het verhaal, want er gebeurt meteen al een hoop. Tella gaat in het eerste hoofdstk al achter Dante aan en dan weet je al dat het geen saai verhaal wordt. Desondanks lazen sommige stukken wat moeizamer, maar de rollercoaster ging aan.

We volgen afwisselend Tella en Scarlett en ik blijf erbij dat Tella een veel leuker personage is om vanuit te lezen dan Scarlett. Scarlett heeft zeker een groei doorgemaakt, maar ze blijft nou eenmaal een beetje saai. In Finale komt de magie uit deze wereld nog meer tot leven, want er gebeurt ook een hele hoop mee. Magie is de sleutel tot alle gebeurtenissen in dit boek en niets kan zonder magie. Hierdoor voelde de wereld nog sprookjesachtiger aan, ook al is het een hele duistere wereld.

Eindeleijk komt er meer duidelijkheid over de kleuren en waarom Stephanie Garber alles zo kleurrijk beschrijft. Het heeft iets met een personage te maken, maar meer kan ik daar niet over zeggen. In Finale komen we over veel personages meer te weten en er zit ergens een los eindje dat mogelijkheden voor een vervolg biedt in deze wereld. Welk personage dan een hoofdrol zou kunnen spelen? Tja, daar kom je achter tijdens het lezen.

Wat ik wel jammer vond is dat sommige dingen wat gehaast aanvoelden. Dingen waarvan je dacht dat deze vrij moeilijk zouden gaan verlopen erg gehaast en dat neemt iets van de spanning weg. Dat is het enige minpuntje aan Finale, voor de rest vind ik het een goede afsluiter van een trilogie die ik in eerste instantie nooit wilde lezen. Vijf sterren dus.

Tags: , , , , , ,


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.