(NL) Recensie: Sara Holland – Evermore

Posted januari 26, 2019 by Laurie in Recensies, Young Adult / 2 Comments

Vorig jaar kwam het enorm goede boek Everless van Sara Holland uit. Ik was, net als vele anderen, erg enthousiast en bekroonde het boek dan ook met vijf sterren. Vol spanning en enthousiasme keek ik dan ook uit naar het vervolg, Evermore. Omdat ik minder boeken wilde kopen – wat niet echt gelukt is maar dat zien jullie donderdag – besloot ik dit boek in het Engels te luisteren toen het uit kwam. De Nederlandse versie verscheen op 23 januari en voor deze recensie gebruik ik ook de boek informatie van deze versie. De Engelse versie van dit boek had de meest random release datum ooit: 31 december 2018. Ja inderdaad, op oudjaarsdag. Werd mijn enthousiasme rijkelijk beloond of juist heel erg getemperd? Ik ga jullie het antwoord op deze vraag in een bullet point recensie geven.


(NL) Recensie: Sara Holland – EvermoreEvermore. De tovenares en de alchemist by Sara Holland
Series: Everless #2
Pages: 304
Published by Blossom Books on January 20, 2019
Also by this author: Everless. Het meisje en de alchemist
Also in this series: Everless. Het meisje en de alchemist
Goodreads
one-half-stars

Jules is opgevoed met verhalen over de eeuwenoude magie van de kwaadaardige Alchemist en de goede Tovenares. Ze is er nu niet alleen achter gekomen dat deze verhalen waar zijn, maar ook dat haar vriendin Caro de Tovenares is. Caro vermoordde koelbloedig de koningin en Jules’ eerste liefde Roan.

Het hele koninkrijk denkt dat Jules verantwoordelijk is voor de moord, en er staat een hoge prijs op haar hoofd. Zelfs het landgoed van Everless is niet meer veilig voor haar. Jules maakt steeds meer vijanden in Sempera, en het enige wat ze kan doen is diep in de verhalen over haar verleden duiken. Alleen als ze de mysteries over haar vroegere zelf kan oplossen, zal Jules de enige persoon die haar vertrouwt kunnen redden.


Nou, je ziet het dus al aan mijn waardering, het enthousiasme werd behoorlijk teniet gedaan. Als ik Evermore in één woord moet samenvatten is dat overduidelijk saai. Dat komt allemaal door het volgende:

  • Er gebeurde gewoon heel weinig. In het begin is er nog iets van actie, maar na hoofdstuk 4 is dat allemaal verdwenen.
  • Een veel te lang middenstuk. Het middenstuk was echt enorm saai, ik deed er gewoon vier dagen over om op 30% in het boek te komen en ik viel vaak in slaap. Dit lag niet aan het Engels, maar echt aan het boek. Ik ben immers niet de enige met dit punt, kijk maar eens op Goodreads. Even blijven scrollen.
  • Kom op nou Jules, kom in actie!
  • Kom op nou Jules, doe iets met je gevoelens!
  • Er werd bijna alleen maar gereisd en de reisgenoten waren niet heel interessant. Oké, op Stef na dan.
  • Jules kreeg visioenen, maar eigenlijk waren deze niet zo interessant.
  • Het verhaal zou interessanter zijn geweest als het een race tegen de klok zou zijn geweest, als iemand zou zijn ontvoerd en zijn of haar tijd er bijna op zou zitten. Dat zou Evermore echt zo veel beter hebben gemaakt. Nu kabbelde het maar wat voort en gebeurde er nauwelijks iets.
  • Het einde was ontzettend afgeraffeld, het ging Jules wel heel gemakkelijk af.
  • Het hele “tijd zit in je bloed” concept is in Evermore zo ongeveer verdwenen. Jammer, want dat maakte het verhaal in Everless zo uniek.
  • Positief puntje: we krijgen iets meer van Sempera te zien, al is het nog niet heel veel.

Nee, Evermore was het voor mij helaas niet en dat vind ik erg jammer. Ik hoopte op een bevredigend vervolg, maar alles wat Everless wel had, had Evermore niet. Het doet ook een beetje pijn om deze recensie te schrijven, want de Nederlandse versie is dus net uit. Helaas is er niets aan te doen en ik denk dat het goed is dat deze duologie nu ten einde is. Sara Holland zou niet nog meer ingrediënten aan dit verhaal en aan Sempera toe kunnen voegen.

Tags:


2 responses to “(NL) Recensie: Sara Holland – Evermore

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.