(NL) Recensie: Richelle Mead – Midnight Jewel (The Glittering Court #2)

Posted juni 9, 2019 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

In 2017 las ik The Glittering Court en ik vond het toen best pittig in het Engels. Ik las toen nog niet zo regelmatig Engels, dus misschien kan ik het nu wel aan. Ik besloot Midnight Jewel dan ook in het Nederlands te lezen. Het werd eindelijk eens tijd om dat tweede stukje van deze puzzel te lezen. Hoe beviel het verhaal van Mirra me?

(NL) Recensie: Richelle Mead – Midnight Jewel (The Glittering Court #2)Midnight Jewel by Richelle Mead
Series: The Glittering Court #2
Pages: 421
Published by Young&Awesome on May 27, 2018
Also by this author: The Glittering Court
Also in this series: The Glittering Court
Goodreads
three-stars

Ik staarde naar de brief in mijn handen.

Ik moest beslissen hoever ik zou gaan om mijn broer te redden.Het antwoord kwam snel: zo ver als nodig was.

Mira is op de vlucht. Ze heeft geleerd te overleven en niemand te vertrouwen. Ze meldt zich aan voor The Glittering Court, waar meisjes van lage komaf worden opgeleid tot nette jongedames, klaar om te trouwen. Mira heeft andere plannen. Ze wil de oversteek wagen naar Adoria, op zoek naar haar verdwenen broer.

Waar begin je met zoeken in een onbekend land vol gevaren en geheimen? En wat doe je als je verliefd wordt, juist wanneer je geen afleiding kunt gebruiken?

Om meteen maar met de deur in huis te vallen, Mira is een stuk minder interessant dan Adelaide en zeker een stuk minder interessant dan Tamsyn. Ik kwam ook moeilijk in het boek en de gebeurtenissen deden me niet zoveel. Ik merkte toch wel dat ik me sommige dingen niet meer kon herinneren, dus wat dat betreft is de opzet van het boek fijn. Je leest nog een keer over gebeurtenissen die je misschien vergeten was. Het meest interessant is het aspect rondom taal, over hoe talen met elkaar overeen komen en hoe deze ook kunnen verschillen. Ik weet wel dat Tamsyn ons een hele hoop uit heeft te leggen in haar boek. Mira en haar verhaal waren een beetje saai.

Tags:


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.