(NL) Recensie: Lucinda Riley – De Zeven Zussen

Als er één serie is waar heel veel mensen het over hebben, is het wel De Zeven Zussen van Lucinda Riley. Deze serie bestaat uit zeven delen en dit is mijn recensie van deel 1.

(NL) Recensie: Lucinda Riley – De Zeven ZussenDe zeven zussen by Lucinda Riley
Series: De Zeven Zussen #1
Pages: 622
Goodreads
four-stars

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.


De Zeven Zussen is een serie over zes zussen die allemaal zijn geadopteerd en zijn vernoemd naar een sterrenstelsel. Heel ingewikkeld, ik snap zelf ook niet helemaal hoe dat zit. Maar er ontbreekt nog één zus, nummer zeven. Alle zussen weten niet waar ze vandaan komen. Het overlijden van hun vader moet daar duidelijkheid over geven. So far, so good.

Vragen
Het verhaal begint bij het overlijden van de vader. Vader was nogal geheimzinnig en heeft voor ieder van zijn dochters een erfenis. Tijd om naar huis terug te keren, want iedereen wil weten wat deze erfenis is, ook jij als lezer.

Maia
In dit eerste deel van deze serie volgen we Maia. Maia is de oudste zus en heeft een niet zo interessant verleden, maar toch gaat ze op zoek. Ze reist af naar Rio De Janeiro, Brazilië. Tijdens haar zoektocht naar haar voorouders komt ze heel wat te weten.

Kakt een beetje in
En juist dat stuk vond ik lastig om doorheen te komen. Daar kakt het boek een beetje in. Opeens werd er een sprong gemaakt naar het verleden en ik moest echt even omschakelen. Nou was dat deel van het boek ook niet het meest vlotte deel. Het taalgebruik was best ouderwets en formeel. Hierdoor leest dat stuk minder vlot dan de rest van het verhaal. Gelukkig komt dit later weer goed en las de tweede flashback een stuk prettiger.

Verhaal
Het verhaal leest snel weg, maar op sommige delen kon ik het makkelijk weg leggen. Ik ben benieuwd of dat met de vervolgdelen ook zo is. Mijn moeder zit inmiddels al in deel 2, ik neem heel even pauze. Even iets anders tussendoor. Ik vind De Zeven Zussen ook zeker niet makkelijk om te recenseren.

Conclusie
De Zeven Zussen is een prettig eerste deel van deze zevendelige serie. Het verhaal leest vlot door, op een flashback naar het verleden na. Op dat punt vond ik het makkelijk om het boek aan de kant te leggen. Gelukkig draaide het daarna weer helemaal bij en is het een prima boek. Ik ben benieuwd of dit ook voor de rest van de serie geldt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.