(NL) Recensie: Josie Silver – Een Dag In December

Posted december 18, 2018 by Laurie in Recensies, Roman / 2 Comments

Een aantal weken geleden zag ik op zowel Nederlandse als Engelse blogs Een Dag In December van Josie Silver regelmatig voorbij komen. Een boek waarin de hoofdpersoon dezelfde naam heeft als ik kon ik toch niet laten liggen? Ook al voelde het tijdens het lezen soms wel een beetje gek.


(NL) Recensie: Josie Silver – Een Dag In DecemberEen dag in december by Josie Silver, Lara Visser
Pages: 411
Published by Luitingh Sijthof on October 16, 2018
ISBN: 9024580889
Goodreads
three-half-stars

Twee mensen. Tien kansen. Een onvergetelijk liefdesverhaal.

Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze vóélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment... en dan rijdt de bus door.

Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte.

Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?

Verwachtingen

Bij Een dag in december dacht ik meteen aan een kerstboek. Immers, Laurie stapte op een besneeuwde dag vlak voor kerst in december in de bus. Verder verwachtte ik niet heel veel dingen. Ik had al wat recensies gelezen en sommigen vonden het boek echt niet hun ding. Kortom, tijd voor mij om het zelf te ontdekken.

Verhaal

Door naar het verhaal. Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit Laurie en de bus jongen die Jack blijkt te heten. Je volgt Laurie en Jack gedurende tien jaar van hun leven, waarin je kleine stukjes van hun levens mee krijgt. Laurie heeft een jaar naar Jack gezocht en dat vond ik best naïef. Ze was zo ongelooflijk gefixeerd op het vinden van de mysterieuze bus jongen dat het bijna niet meer geloofwaardig te noemen viel. Dit is zo’n typisch ingrediënt voor een romcom, maar het paste wel bij het boek. Dit hele boek voelde namelijk aan als een romcom.

Eigenlijk gebeurde er niet zo heel veel in die tien jaar die je volgt. Er gebeuren zowel dingen met Laurie als met Jack, maar echt spannend kun je het niet noemen. Toch past ook dit bij het boek en maakt het dat het lekker weg leest. Ik had het boek daarom ook al vrij snel uit. Is het een typisch kerstboek? Nee, absoluut niet. Ze ontmoeten elkaar rond kerst en het boek eindigt ergens rond de kerst, maar voor de rest heeft kerst er niets mee te maken. Dat maakt het natuurlijk geen ongeschikt boek om in december te lezen, want dat is het wel. Ik zou dit boek denk ik minder snel oppakken in het voorjaar.

Conclusie

Een dag in december is een typische romcom, maar dat past wel bij dit boek. Het is niet spannend en eigenlijk weet je van te voren al hoe het gaat eindigen, want zo voorspelbaar is het. Desondanks leest het boek heel gemakkelijk weg en is het uitermate geschikt om in deze tijd van het jaar te lezen, al is het geen echt kerstboek.


Als jij een hele knappe jongen ziet staan vanuit de bus, wat zou jij doen? Hem laten gaan of net zolang doorzoeken tot je hem hebt gevonden?

Tags:


2 responses to “(NL) Recensie: Josie Silver – Een Dag In December

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.