(NL) Recensie: Jennifer L. Armentrout – Opposition (Lux #5)

Posted februari 18, 2019 by Laurie in Recensies, Young Adult / 2 Comments

Als er een serie is waarvan ik geen spijt heb deze toch geprobeerd te hebben, is het de Lux serie van Jennifer L. Armentrout. Aan al het moois komt een eind, zo ook aan deze serie. Vandaag heb ik de recensie van Opposition voor jullie, het aller laatste deel in deze serie over onze favoriete aliens.

(NL) Recensie: Jennifer L. Armentrout – Opposition (Lux #5)Opposition by Jennifer L. Armentrout
Series: Lux #5
Pages: 400
Published by Z&K on January 5, 2019
Also by this author: Obsidian, Het probleem met voor altijd, Onyx, Opal, Oblivion, Origin, Half-Blood, The Darkest Star, Als morgen niet bestaat, Wacht op mij, Witheet, The burning shadow, Shadows
Also in this series: Obsidian, Onyx, Opal, Oblivion, Origin, Shadows
Goodreads
five-stars

four-flames

‘Opposition’ is het vijfde en laatste deel van de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout. Na ‘Obsidian’, ‘Onyx’, ‘Opal’ en ‘Origin’ is ‘Opposition’ de absolute climax van deze young adult-crossover-serie. Katy en Daemon moeten harder vechten dan ooit voor het voortbestaan van de mensheid én van hun liefde. Jennifer L. Armentrout voert je mee naar de wereld van de alien en de boekblogger en sluit de Lux-serie op een geweldige manier af met ‘Opposition’.

Verwachtingen

Na die cliffhanger in Origin kon ik haast niet anders dan een knaller verwachten. Oh nee, straks is onze favoriete alien Daemon toch niet wie wij altijd dachten dat hij was en dat geldt uiteraard ook voor Dawson en Dee. Hopelijk komt alles nog goed en blijft iedereen in leven. Ik verwacht dus weer een enorme pageturner, dat moge duidelijk zijn.

Verhaal

Ik zat meteen weer helemaal in het verhaal, maar het lukte niet om Opposition binnen een dag uit te lezen. Ik wilde dat wel heel graag, want ik was heel benieuwd naar wat er allemaal stond te gebeuren en hoe het allemaal af zou lopen. Helaas kwam er een griepje mijn universum binnen gewandeld en wilde het lezen dus niet echt lukken. Ja, ik had dus zo’n beetje mijn eigen apocalyps. De schrijfstijl van Armentrout is wel weer heel erg fijn en ze wist me in dit deel toch weer te verrassen. Hierdoor las ik alsnog snel, maar het ging allemaal minder makkelijk dan ik zou willen. Ondanks mijn grieperige hoofd heb ik heel erg van het boek genoten en wil ik de spin-off serie “Origin” zo snel mogelijk oppakken. Deze serie draait om Luc en het eerste boek, The Darkest Star, verscheen afgelopen najaar in het Engels.

Conclusie

Voor mij is het overduidelijk, Opposition krijgt 5 sterren. Ik zat meteen weer helemaal in het verhaal toen ik het boek opensloeg. Katy en Daemon groeiden zelfs in dit deel nog meer naar elkaar toe en ze zijn gewoon zo leuk samen. Jennifer L. Armentrout wist mij in dit deel zelfs nog te verrassen en stiekem vind ik het jammer dat deze serie ten einde is gekomen. Maar gelukkig hebben we de spin-off nog. In juni komt trouwens een novella over Dawson en Bethany uit, daar ben ik ook heel benieuwd naar.


Heb jij de Lux serie al gelezen en wat was jouw favoriete deel?

Tags:


2 responses to “(NL) Recensie: Jennifer L. Armentrout – Opposition (Lux #5)

  1. I have read the first book in the Lux series but I saw too many similiarities to Twilight and therefore couldn’t really enjoy it? But I am glad you love the series so much, and that when delving into this one it was so easy to get immersed back in the world! I’m sorry you couldn’t read it in a day but it sounds like the experience was still a very good one regardless. Sorry to comment in English but my brain was not up for checking and double checking my Dutch grammar 😛
    Olivia Roach onlangs geplaatst…The Familiars [Book Review]My Profile

    • Laurie

      Oh don’t worry! Well, the Twilight similarities end immediately when the second book starts, and it is literally nothing like Twilight afterwards.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.