(NL) Recensie: Colleen Hoover – Sterrenhemel

Posted mei 23, 2019 by Laurie in Recensies, Young Adult / 0 Comments

Sterrenhemel is het Nederlandse debuut van de populaire new adult auteur Colleen Hoover. Ik heb al een aantal boeken van haar gelezen, maar deze nog niet. Afgelopen zaterdag was het dan zover, ik las dit boek dan eindelijk.

(NL) Recensie: Colleen Hoover – SterrenhemelSterrenhemel by Colleen Hoover
Series: Hopeless #1
Pages: 320
Published by Zomer en Keuning on June 17, 2014
Also by this author: It Ends with Us, 9 november, Mijn belofte aan jou, Too late, Sterrenregen, Verity
Also in this series: Sterrenregen
Goodreads
five-stars

three-half-flames

Sky, de hoofdpersoon in Sterrenhemel, weet een paar dingen heel zeker. Punt 1: ze huilt niet. Nooit. Punt 2: de echte wereld bestaat niet uit happy endings. Punt 3: halsoverkop verliefd worden is aan haar niet besteed. Totdat ze Dean Holder ontmoet, die honderdduizend gevoelens in haar losmaakt. Moet ze haar levensregels herschrijven?

Schrijfster Colleen Hoover houdt van social media, haar man, cola light en haar kinderen - niet in deze volgorde, maar we doen ook geen uitspraken over welke dan wél.

Verwachtingen

Van Colleen Hoover weet je dat je een aantal dingen kunt verwachten. Een new adult met heftige, maatschappelijke thema’s waarbij het taboe rondom dat thema wordt doorbroken door het bespreekbaar te maken. Daarnaast zijn het boeken die je vaak binnen een mum van tijd uit leest. Sterrenhemel is echter geen new adult, maar een young adult. Voor de rest klopten mijn verwachtingen, want ik las dit boek ook nog eens van begin tot eind in één ruk uit.

Verhaal

De hoofdpersoon in Sterrenhemel is de zeventienjarige Sky die helemaal van de buitenwereld is afgesloten. Haar adoptiemoeder heeft naar verluid een hekel aan technologie en daarom mag Sky geen tv kijken of een mobiele telefoon hebben. Daarnaast heeft ze altijd thuisonderwijs gekregen en nu mag ze, naar lang zeuren, eindelijk naar een gewone school. Waarom dat allemaal is wordt gedurende het verhaal duidelijk. Al vrij snel komt ze Holder tegen, maar ze wil niet verliefd worden.

Nouja, je voelt hem al aankomen, dat gaat niet helemaal goed. Holder is erg mysterieus en je voelt meteen al dat er iets aan de hand is. Want wat van wat hij vertelt is de waarheid? Sky begint dus steeds meer voor Holder te voelen en andersom is dat ook zo. Het gaat allemaal niet makkelijk, maar het wordt langzaamaan duidelijk waarom.

Holder worstelt met iets uit zijn verleden, net als Sky. Je ziet Sky steeds meer groeien, want haar herinneringen komen langzaam terug. Ze heeft naar eigen zeggen geen herinneringen meer aan haar verleden, maar door gebeurtenissen in Sterrenhemel komen deze langzaam weer terug. Plezierig zijn deze herinneringen niet, maar het verklaart wel de aantrekkingskracht van Sky en Holder.

Ik begon zaterdagochtend in dit boek en zaterdagmiddag was het uit. Ik wilde weten wat er met Sky en Holder aan de hand was, dus ik bleef doorlezen en ik kon dus niet meer stoppen. Dit boek is voor mij het beste boek van Colleen Hoover tot nu toe. Sterrenregen, vertelt vanuit Holder, ga ik zeker ook snel lezen, maar Sterrenhemel verdient de volle 5 sterren. Het thema dat hier besproken wordt zal ik hier niet openlijk benoemen, vouw daarvoor de spoiler even uit.

View Spoiler »

Tags: , , , , , ,


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.